Udnyt dine madrester

Har du tit en lille rest grøntsager fra aftensmaden eller lidt kødrester, som trænger til en opgradering? Hos mig kommer den slags ofte til at indgå som fyld i en omelet eller i salaten næste dags frokost. Men hvis jeg har brug for en mere håndterbar frokost, som kan spises med fingrene eller bare en gaffel, så er æggemuffins et rigtig godt og praktisk alternativ. Og de kan laves dagen før, så de er klar til at tage med næste dag. Hvis jeg vil være lidt på forkant, laver jeg ekstra portioner og fryser dem. Men så må jeg forvente, at de er en lille smule våde, når de er optøet igen.

Du kan variere indholdet fuldstændig efter humør, smag og hvad du har i køleskabet eller fryseren. Grøntsagerne skal helst være kogt eller svitset på forhånd, dog kan du godt bruge f.eks. rå krydderurter, tomat og peberfrugt. Kødet skal være tilberedt, før du kan bruge det f.eks. en rest fra aftensmaden, færdiglavet kødpålæg eller røgede kødprodukter. Bruger du noget fra fryseren, skal det være optøet.

Til 6 æggemuffins skal du bruge:

 

3-4 æg afhængig af størrelsen

1 dl væske: fløde, yoghurt, cremefraiche, hytteost, mandelmælk e.lign.

Krydderier/krydderurter efter eget valg

Salt og peber

6 spsk blandede grofthakkede grøntsager

3-4 spsk groftskårede kødrester

1 (silikone) muffinform med 6 forme smurt med smør

 

  1. Tænd ovnen på 175 gr. C
  2. Pisk æg med væske indtil det skummer op
  3. Pisk krydderier, salt og peber i æggemassen
  4. Læg 1 spiseskefuld grøntsager i bunden af hver form
  5. Fordel kødresterne i hver form ovenpå grøntsagerne
  6. Hæld forsigtigt æggemassen ned over fyldet i formene op til ca. 1 cm fra kanten.

Bages i 20-25 min., indtil de er hævet helt op og er let gyldne på overfladen. Prøv at undlade at åbne ovnlågen i de første 10-15 min., da du kan risikere, at de så ikke vil hæve ordentligt op. De ser fantastiske ud, når du lige tager dem ud af ovnen. De vil falde lidt sammen efter få minutter, men det er helt normalt.

 

Æggemuffins er super til madpakken, frokostkurven eller som tilbehør til sommerens skønne grillmad. Og de passer godt til både fisk og kød eller som en vegetarudgave sammen med salat.

TIP: har du en osterest, kan du blande lidt revet ost i æggemassen, inden du fordeler det i formene.

Velbekomme.

Indlæser Samtale