Gaaab, jeg bliver SÅ søvnig. Tænk at jeg har haft det sådan hver dag op til 5 gange i løbet af dagen – i årevis indtil for 4 år siden. Så stoppede jeg med at spise sukkerholdige fødevarer og hurtige kulhydrater. Nu har jeg et større overskud i hverdagen og betydeligt mindre træthed. Som sidegevinst får jeg færre infektioner, har en bedre fordøjelse og ingen følelse af oppustethed i maven.

Jeg har fundet en super god balance mellem valg af fødevarer og næringsbehov. Men hvis jeg af en eller anden grund træder ved siden af, kommer straffen omgående: træthed!

En varm dag her i juli spiste jeg en is med 30% kulhydrater i (mest sukker). Jeg fik et enormt kick og sus i kroppen efter bare 5 minutter, men da der var gået en times tid, blev jeg ramt af en voldsom søvnighed og kunne lige på stedet have lagt mig ned for at sove. Problemet var bare, at jeg sad bag rattet og kørte på en motorvej og derfor måtte kæmpe en kamp for at holde mig vågen.

Der er en helt naturlig og logisk forklaring på symptomerne. Når sukkeret fra isen kommer ud i blodbanen som blodsukker, bliver der som en naturlig reaktion frigivet insulin fra bugspytkirtlen. Insulin-hormonet sørger for, at blodsukkeret bliver lukket ind i kroppens celler, så cellerne kan omdanne det til energi. Bugspytkirtlen bliver ved med at frigive insulin for at matche blodsukkerniveauet, men på et tidspunkt kammer balancen over mellem insulin, blodsukker og energiforbrug. Kroppen kommer i underskud for brændstof og bliver pludselig træt.

Min krop foretrækker i dag langsomme kulhydrater og fedt som brændstof, så jeg får til hverdag ingen voldsomme udsving i blodsukkeret. Jeg kommer aldrig til at vende tilbage til en livsstil med mange hurtige kulhydrater, for jeg har genfundet en hverdag med masser af energi fra morgen til aften. Det er også som om, jeg har fået flere timer i døgnet, hvor jeg kan være aktiv og veltilpas. Et hurtigt regnestykke: 5 gange ca. en halv times søvnighed om dagen med min gamle livsstil = 2½ time ekstra tid hver dag med min nye livsstil. Det er da et godt bytte!

Indlæser Samtale