Har du også for nylig købt chiafrø, gojibær eller moringablade?

Og betalt en lille formue? Måske du hellere skulle have brugt pengene på nogle gode danske grøntsager, som er fuldt på højde med de eksotiske ”superfoods”, man kan købe i dag. Jeg ved godt, at bare navnene broccoli og blomkål ikke lyder så sexede eller fancy, men de indeholder en stor variation af gode næringsstoffer, som de hypede superfoods ikke kan give dig.

Du kan sagtens krydre din tilværelse med nye råvarer og smagsvarianter, men i din daglige hverdagskost bør du satse på de naturlige, lokale og sæsonbetonede råvarer. De er billigere i deres respektive højsæson, så hvis du er den lykkelige ejer af en fryser, så kan du have glæde af grøntsagshøsten rigtig længe og spare penge på madbudgettet samtidig.

Broccoli bør have en frisk lugt, en stærk grøn farve og faste stængler, og de småbitte knopper i buketterne må ikke være sprunget ud. Opbevar broccoli uvasket og på køl i grøntsagsskuffen. Brug den helst inden for et par dage efter køb eller blanchér den i buketter og læg i fryseren. Og så kan du sagtens bruge stænglen også. Mange smider den ud, men du kan lige så godt bruge det, du har betalt for. Stænglen kan evt. skrælles fri for urenheder, skæres i tynde stænger eller skiver og koges med, når du tilbereder din broccoli.

Sådan koger du broccoli: kog lidt vand (1-2 cm) med salt i en gryde, læg broccolien i vandet enten som hel eller i buketter. Kog med låg i max. 5 minutter og hæld vandet fra.

En af mine favoritopskrifter med broccoli er ostegratineret broccoli. Den opskrift får du på fredag.

Du kan læse mere om indholdet i broccoli her: http://frida.fooddata.dk/ShowFood.php?foodid=17&1

Indlæser Samtale