I sidste uge kom det endnu en gang frem

hvordan sukkerindustrien igennem tiderne forsøger at skjule sukkers virkning på vores helbred. Og en artikel fra Videnskab.dk understøtter mine synspunkter om sukkerindustriens og myndighedernes ansvar for danskernes sundhed. Jeg citerer:

En dansk forsker, Torben Jørgensen, der er professor på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet, er langt fra overrasket over de amerikanske afsløringer. I mange år har Torben Jørgensen været blandt dem, der ihærdigt har kritiseret fødevare- og tobaksindustrien for at skade vores helbred.

”De amerikanske afsløringer sætter fokus på, hvordan denne type industrier historisk har været med til at præge folkesundheden” siger professoren og tilføjer: ”Det, der skete dengang, sker stadigvæk. Overvægt og kroniske sygdomme skyldes produkter som tobak, alkohol og sukker, der fabrikeres af få store virksomheder. Lidt provokerende kan man sige, at der kun er én overordnet grund til, at vi har så mange overvægtige og kronisk syge i mange lande: Regeringers manglende evne til eller interesse i at kontrollere disse virksomheder, som ikke er sat i verden for at sikre folkesundheden, men for at tjene penge til aktionærerne.” (citat slut).

Torben Jørgensen bakkes op af Marianne Benn, der er klinisk lektor på Københavns Universitets Institut for Klinisk Medicin: ”I forskningslitteraturen er der ret tydelige tegn på, at der er en kausal sammenhæng mellem et højt blodsukker, hjertekarsygdomme og blodpropper i hjertet.”

Jeg bliver så glad over, at højtestimerede fagprofessionelle tør tage bladet fra munden og fortælle os alle, hvad der er så åbenlyst. Til gengæld bliver jeg både bekymret og vred, når jeg i et svar fra vores Fødevareminister Esben Lunde Larsen får at vide at: ”- også sukkerholdige produkter, kan indgå i en sund kost”.

Jeg bliver ved med at undres over, at de officielle danske kostråd udarbejdes af Fødevaremyndighederne og ikke af vores Sundhedsmyndigheder. Hvem styrer vores sundhed?

Se artiklen her: https://videnskab.dk/krop-sundhed/nye-afsloeringer-industrien-har-skjult-sukkers-skadevirkninger-i-aartier

Læs den afslørende rapport her: http://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.2003460

Indlæser Samtale