Har du det sådan? Hvis det har stået på i længere tid, og du ikke lige kender årsagen, vil det være en god ide at få målt dit blodsukker. Måske har du fået diabetes 2 (sukkersyge). Hvis du også vejer lidt mere, end du burde, så er risikoen for diabetes 2 temmelig stor. Ca. 80% af type 2 diabetikere er overvægtige.

 

Symptomerne på diabetes 2 udvikler sig langsomt – fra måneder til år.

Da symptomerne i starten er relativt svage, kan de fejltolkes som en ”almindelig” skavank, der efterhånden er blevet accepteret. Når dit blodsukker stiger, vil du få symptomer, som skyldes den høje mængde sukker i blodet. Symptomerne kan være: træthed, udtalt tørst, hyppig vandladning, kløe, infektion i hud og slimhinder, kvalme, føleforstyrrelser, synsforstyrrelser, dårlig heling af sår, forringelse af den almene helbredstilstand (fakta fra Diabetesforeningen).

 

Men fortvivl ikke! Diabetes 2 kan langt hen ad vejen forebygges, behandles og i mange tilfælde også helbredes. Den letteste og mest fornuftige måde at håndtere diabetes 2 på, er gennem din mad. Desværre er det sådan, at de officielle kostanbefalinger til diabetikere er voldsomt forældede og fokuserede på medicinsk behandling. Nyeste forskning viser, at en fokuseret behandling af type 2 diabetikere gennem kosten, er en lettere, billigere og mere fornuftig og langtidsholdbar metode til at undgå alvorlige følgesygdomme. Desuden er der ingen bivirkninger af en tilpasset kost, bortset fra at du måske også går ned i vægt, men det er da ikke så ringe endda.

 

Har du nogle af de nævnte symptomer? Send mig en mail på marie@mariesmadmission.dk og lad os få en helt uforpligtende samtale om dine symptomer. Måske kan den mail ændre dit liv i den rigtige retning.

Indlæser Samtale