Verden bliver tungere og det starter allerede i børneårene.

Der er i denne uge offentliggjort en undersøgelse fra The Lancet, som uden nogen form for tvivl viser, at børn og unges sundhedstilstand er for nedadgående. Og der er heller ikke tvivl om ansvaret. Her er et lille udsnit af kommentarerne fra bl.a. forskere og WHO – oversat:

”Hvem har skylden i denne epidemi: det er ikke børnene. Myndighederne har skabt miljøer, hvor forældre og børn er omgivet af usunde madvalg. Børn har ikke meget at sige i det miljø, de vokser op i. Forældre kan kun agere i det miljø, der skabes, og det er myndighederne, der bestemmer miljøet. Der findes virkningsfulde foranstaltninger, der hjælper til med at reducere fedmetallene såsom sukkerskatter, begrænset markedsføring af usunde fødevarer til børn og politiske indsatser for at øge fysisk aktivitet”.

"Det er vores håb, at landene vil indse, hvor stort problemet er i netop deres befolkning, finde løsninger og handle".

"Hvad der er tilgængeligt, omkostningerne, prissætningen og markedsføringen af de enkelte fødevarer påvirker vores valg hver dag".

"Tendensen forudser en generation af børn og unge, der vokser op som overvægtige og dårligt ernærede. Vi har brug for måder til at gøre sund, næringsrig mad mere tilgængelig hjemme og i skolen, især i fattige familier og samfundslag, og vi har brug for regulering og skatter for at beskytte børn mod usunde fødevarer".

Hvis du vil læse mere, kan du klikke på disse links til CNN, The Guardian og The Lancet, hvor der også er rystende tabeller og diagrammer.

http://edition.cnn.com/2017/10/10/health/child-adolescent-obesity-global-increase/index.html

https://www.theguardian.com/society/2017/oct/10/shocking-figures-show-there-are-now-124-million-obese-children-worldwide?CMP=share_btn_tw

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32129-3/fulltext

Er det så underligt, at jeg ”anklager” myndighederne og fødevareindustrien for ”folkedrab” i Danmark?

Indlæser Samtale