Hjemme hos os får vi festmad hver aften.

Råvarerne er som regel superfriske og strutter af gode næringsstoffer. Og så bruger vi masser af dejlige urter eller krydderier for at booste både smag og farve.

I går stod den på lammekoteletter med porrer, grønkål, Karl Johan svampe og løg. Dertil masser af frisk oregano, flødeost og råsyltet hokkaido som tilbehør.

Om det var dyrt? Nej, vi fandt lammekødet i supermarkedet sat ned til halv pris, grønkålen og de selvplukkede svampe lå i fryseren fra sidste vinter og skulle snart spises, hokkaido blev råsyltet for en måned siden, da de var på tilbud efter Halloween. Det var faktisk kun porrer, løg og flødeost, som blev indkøbt til normal butikspris. Oreganoen har stået i vindueskarmen i flere måneder efterhånden, og den har givet os masser af duftende oplevelser på forskellige retter.

Det vigtigste tip i vores lille husholdning er, at finde de gode tilbud! Vi lader tilbudene bestemme aftensmaden – det er både billigere og altid en spændende overraskelse. Og hvis vi finder et særligt godt tilbud, så køber vi dobbelt og lægger i fryseren til en anden god gang.

På den måde kan vi lave mad efter ”de forhåndenværende søms princip” – og det kan der komme rigtig mange interessante retter ud af.

Indlæser Samtale