Man kan sige meget om GMO og være voldsomt uenige om helbredskonsekvenserne. Men én ting er et faktum: det er unaturligt!

Jeg interesserer mig vældig meget for naturlige autentiske fødevarer, som vi er designet til at spise, og som vores krop kan genkende, kan forstå at gøre noget ved og få det bedste ud af. I industrifremstillede fødevareprodukter findes der utallige tilsætninger, som kroppen ikke oprindeligt har mødt og ikke aner, hvordan den skal håndtere. Så længe, vi kan fravælge et produkt med tilsætninger, kan vi nogenlunde selv styre vores indtag af de fremmede stoffer.

Så er der lige GMO, som er dér, hvor forskere og fødevareudviklere begynder at lege Vor Herre selv. De går ind og ændrer i den genetiske sammensætning af en fødevare og styrer derved en masse egenskaber, så fødevaren passer til det, som udviklerne gerne vil have. Og det handler oftest i sidste ende om profit.

Problemet for forbrugerne er, at vi ikke kan fravælge produktet, fordi GMO nu er så udbredt, at vi ikke kan undgå det, selvom vi f.eks. vælger økologisk. I Fødevarestyrelsens publikation om GMO står det ganske tydeligt: "Da det er umuligt helt at undgå spor af genetisk modificeret materiale i økologiske fødevarer, accepteres dog også her et indhold af genmodificeret materiale på op til 0,9%, hvis det kan dokumenteres, at virksomheden har sikret sig tilstrækkeligt mod det."

Hvordan GMO kommer til at påvirke fremtiden for naturen og vores sundhed, er der ingen, der ved noget om. Det er formentlig heller ikke muligt, at undersøge det. Men rent logisk, er GMO ikke naturligt, og derfor burde vi følge forsigtighedsprincippet for ikke at risikere degeneration og potentiel forurening af naturens grundlæggende arvemasse.

Jeg er dybt rystet over, at en af verdens spidser kan have den holdning, at GMO fødevarer er ”absolut sunde”. Læs mere her:

http://nordic.businessinsider.com/bill-gates-supports-gmos-reddit-ama-2018-2?r=US&IR=T

Indlæser Samtale