Maries Mad Mission ønsker dig en rigtig GOD JUL og et HELSEBRINGENDE NYTÅR. Det med ”helsen” ligger mig meget på sinde, så mit ønske til dig er ikke bare en floskel. Jeg er jo taget ud på en længere mission for en sundere fremtid for alle danskere, og det går langsomt men sikkert fremad. Selv om det er op ad bakke, er det IKKE en "mission impossible", for der er så mange forandringer på vej rundt om i verden til fordel for en klogere kost- og sundhedsstrategi.

Regeringens initiativ med en tværsektoriel indsats over de kommende år for danskernes sundhed lander som en appelsin i min turban. Jeg kommer til at sidde på nakken af regeringens Advisory Board i det næste halve år, og jeg har allerede indsendt 4 overordnede anbefalinger til indsatser, som kan styrke danskernes sundhed og mad- og måltidsvaner. 

Jeg har i det forløbne år været temmelig meget på barrikaderne i det offentlige rum for et mere sukkerfrit Danmark. Det har givet både knubs og skulderklap, og jeg er blevet meget klogere på pressens og sociale mediers kultur og magt. Jeg har dog ikke mistet mit fokus på de gældende kostråd og den almindelige oplysning om vores livsnødvendige og naturlige næringsstoffer. For en politisk indsats kan ikke stå alene – der skal også formidles viden, så du og andre kan forstå mine til tider kompromisløse holdninger om kost og sundhed.

Julemaden her hos mig er and med rødkål, rodfrugter og masser af skysovs skyllet ned med en tør vin - og det er ikke så ringe endda. Jeg ønsker dig hermed en Glædelig Jul, og så høres vi ved i det nye år. Kh Marie

Indlæser Samtale