Her kommer den tredje personlige beretning fra LCHF Event Säffle i Sverige, hvor din udsendte fra Maries Mad Mission har mødt en masse dejlige mennesker, der hver på deres måde har ændret deres liv. Det er positive beretninger om, hvad en fornuftig ændring af hverdagskosten kan gøre for helt almindelige menneskers liv og livskvalitet.

Göran på 64 år fortæller:

”Det ligger i familien, at vi får diabetes. Jeg følte mig ikke syg, men en juleaften hos familien ville jeg for sjov prøve at måle mit blodsukker med min fars blodsukkermåler. Det er kun nogle få år siden, og jeg blev rystet over at se, hvor ekstremt højt mit blodsukker var.

Jeg gik til lægen for at få hjælp og fik ordineret maximal dosis Metformin. Det hjalp mig ikke ret godt, så jeg var lige på grænsen til at skulle have insulin. Det ville jeg ikke, og lægen kunne ikke vejlede mig med anden behandling end insulin.

I stedet brugte jeg timer på internettet for at blive klogere og finde andre muligheder for at håndtere mit blodsukker. Jeg fandt utrolig meget god professionel viden, spændende foredrag og troværdig information, men der var også andre diabetikeres erfaringer med f.eks. lavkulhydratkost. På Facebook fandt jeg ”Ulydige diabetikere” og mange andre grupper om kost og diabetes, og det hjalp mig godt.

I dag tænker jeg meget over, hvad jeg spiser, og jeg læser altid indholdsfortegnelserne på de fødevarer, jeg køber. Mine blodmålinger er fine, selvom jeg indimellem har lidt forhøjet blodsukker – men det er der som regel en forklaring på, for jeg kan også komme til at ”træde ved siden af” en gang imellem. Det har altid en konsekvens.

Udover at få styr på min diabetes har jeg også mærket de andre gevinster, som færre kulhydrater giver. Især føler jeg mig mæt hele dagen med større overskud og mindre træthed, og jeg har også tabt nogle af mine overflødige kilo. Det gør alt i alt hverdagen langt lettere.”

Hvad er dit vigtigste råd til danskerne?

”Vælg så vidt muligt ren og naturlig mad med et minimum af kulhydrater, køb f.eks. lokale friske råvarer” slutter Göran.

Ovenstående er et kort interview fra LCHF Event Säffle 2018, Sverige. Jeg siger tak til Göran for, at han vil dele sin historie med os. Göran vil gerne være anonym, hvilket jeg selvfølgelig vil respektere.

 

Indlæser Samtale