Modelfoto fra Colourbox                                     

Vi fik en bonusforelæsning ved LCHF Event Säffle i Sverige. Det var en dybt personlig beretning om, hvad en fornuftig ændring af hverdagskosten kan gøre for et ungt menneskes liv og livskvalitet.

Kristina har været overvægtig hele sit liv. Hun tænkte ikke så meget over det som barn, men da hun så småt blev teenager, så hun pludselig sig selv med andre øjne. Da hun var 13 år, vejede hun 91 kg, og hun begyndte at være præget af de begrænsninger, som overvægten gav hende.

Hun isolerede sig mere og mere og ville f.eks. ikke bade sammen med sine veninder og klassekammerater. I biografer, på busser og i fly var sæderne for smalle, hvilket gjorde hende ked af det, og hun følte sig begrænset af sin krop.

Med støtte fra sine forældre besluttede Kristina at forsøge sig med LCHF (LowCarbHighFat), hvilket ændrede hendes liv fuldstændigt. I dag vejer hun 74 kg og fortsætter sin rejse, indtil hun er blevet normalvægtig. Hun er stædig og gør dette for sin egen skyld – ikke bare for at ligne en fotomodel. Hun har fået mange uventede gevinster ud af at ændre sin kost, gevinster som ikke bare handler om overvægten.

Kristina har ikke længere konstant ondt i knæene. Hun er ikke træt hele tiden, men har et langt større overskud og masser af energi. Kristina har fået mere selvtillid og er endda begyndt at dyrke sport igen. Og så understreger hun, at hun har fået langt lettere ved at finde smart tøj, hvilket hun aldrig før har haft mulighed for.

”Det handler om både livskvalitet og sundhed. Børns generelle helbred både fysisk og psykisk er vigtigere end blot at have fokus på vægten, som kun er et symptom” sluttede Kristina.

Ovenstående er mit korte referat af et foredrag fra LCHF Event Säffle 2018.

 

Indlæser Samtale