Jeg har været heldig ved LCHF Event Säffle i Sverige, for jeg har mødt en masse dejlige mennesker, der hver på deres måde har ændret deres liv. Det er positive og personlige beretninger om, hvad en fornuftig ændring af hverdagskosten kan gøre for helt almindelige menneskers liv og livskvalitet.

Her kommer den første beretning om Birgitta, der med sine 72 år og som uddannet, stadig aktiv kiropraktor har været med til lidt af hvert indenfor sundhed. Hun fortæller:

”Jeg fik for 7 år siden diagnosen LADA, som betyder "Latent Autoimmune Diabetes of Adulthood" (skjult autoimmun voksen-diabetes). Populært kaldes sygdommen type 1½-Diabetes, fordi den er en mellemting mellem type 1- og type 2-Diabetes. Min læge troede først, det var type 1-Diabetes, og jeg fik ordineret insulin af lægen.

Jeg tog insulin, indtil jeg vidste bedre. Jeg undersøgte nemlig alt om diabetes og næringsstoffer, og opdagede kulhydraters indvirkning på blodsukkeret. Jeg er vant til at skulle forholde mig kritisk til sygdomme og kost, fordi jeg også lider af cøliaki. Efter knapt et års tid med færre kulhydrater i min mad kunne jeg droppe insulinen. Faktisk er jeg i dag helt medicinfri. Det eneste, jeg tager, er ekstra B- og D-vitamin. Jeg har også tabt mig ca. 30 kg, så jeg nu passer bedre til min højde og bygning.

Min kost har jeg med tiden selv justeret ind, så jeg fortrinsvis spiser alt godt fra havet, masser af ovenjords grøntsager og gode naturlige fedtstoffer. Jeg vælger altid naturlige fødevarer, og jeg spiser ingen raffinerede kulhydrater. De eneste kulhydrater, jeg får, er dem, der kommer med grøntsagerne.

Jeg føler mig i dag frisk og sund, og er glad for at slippe for medicin, som altid har bivirkninger.”

Hvad er dit vigtigste råd til danskerne?

”Spis naturligt fedt og færre kulhydrater” slutter Birgitta.

 

Ovenstående er et kort interview fra LCHF Event Säffle 2018, Sverige. Jeg siger tak til Birgitta for, at hun ville dele sin historie med os.

FAKTA: I Danmark skønnes det, at ca. 25.000 mennesker er ramt af LADA.

Indlæser Samtale