Mon det kan få de danske myndigheder til endelig at få øjnene op?

Jeg er bange for, at både politikere og myndigheder stadig sidder inde i deres lille osteklokke og alle udstyret med både mørke briller og ørepropper.

I den canadiske udgave af Huffington Post i denne uge har en lang række læger og sundhedspersoner udgivet en artikel om de canadiske (og verdensomspændende) kostråds virkning på vores allesammens helbred. De gennemgår på sober vis nogle kostretningers svagheder og styrker, og kommer også ind på de nuværende kostråds manglende videnskabelige fundament.

De fortæller kort og klart om, hvorfor kulhydrater ikke er nødvendige for mennesket, hvorfor sukker er et farligt og fremmed produkt for os, og hvorfor næringsrig naturlig mad er så vigtigt for vores helbred – hele livet. De advarer samtidig mod de stærkt forarbejdede og kunstige produkter, som industrien fremstiller i dag, og som ikke fremmer sundheden men blot tilfredsstiller en afhængighed af f.eks. sukker. Citat: ”Nydelsen ved at spise er vigtig, ja, men glæden ved at leve et sundt liv er efter vores opfattelse endnu vigtigere”.

Jeg har i det seneste år skrevet adskillige blogs, opslag og debatindlæg/kronikker, som understøttes af de canadiske lægers argumenter og holdninger. Jeg har også sendt en del af dem til politikerne, men har aldrig fået konkrete svar tilbage. Måske kan denne canadiske indsats få de danske myndigheder til at vågne op fra deres Tornerosesøvn?

Læs hele artiklen her – den er på engelsk. http://www.huffingtonpost.ca/evelyne-bourdua-roy/low-carb-high-fat-is-what-we-physicians-eat-you-should-too_a_23232610/

Indlæser Samtale