Men myndighederne lader som ingenting.

Hverken totalt fedtindtag eller indtag af mættet fedt er forbundet med hjerte-karsygdom eller dødelighed. Derimod ser det ud til at indtaget af kulhydrat er skurken. Det viser en stor undersøgelse publiceret 29.8.17 i det prestigefyldte The Lancet (link nedenfor). Det er en stor epidemiologisk undersøgelse med i alt 135.335 mennesker i alderen 35-70 år i 18 lande.

Undersøgelsen hedder: Forbindelsen mellem fedt- og kulhydratindtag til hjerte-karsygdomme og dødelighed i 18 lande fra fem kontinenter. Konklusionen blev: ”Højt kulhydratindtag er forbundet med højere risiko for total dødelighed, mens totalt fedtindtag og forskellige fedttyper er relateret til lavere total dødelighed. Samlet fedtindtag og forskellige typer af fedt er ikke forbundet med hjerte-karsygdomme, blodprop i hjertet eller efterfølgende dødelighed, og mættet fedt har en omvendt proportional indflydelse på slagtilfælde. Globale kostråd bør tages op til fornyet overvejelse i lyset af disse resultater”.

Det er fantastisk, at der endelig er offentliggjort et grundigt studie af sammenhængen mellem kulhydrater, fedtstoffer og hjerte-karsygdomme, men især den sidste sætning er vigtig at hæfte sig ved. Myndighederne bliver nødt til at tage skyklapperne af nu og få justeret de tussegamle officielle kostråd. Så længe vi stadig spiser efter de kostråd, lige så længe vil danskerne være syge og overvægtige – og det er myndighedernes moralske ansvar at ændre på det. De nuværende kostråd er baseret på 50 år gamle formodninger, som aldrig er blevet bevist. Nu er de endnu en gang modbevist!

Læs hele undersøgelsen her:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/fulltext

eller læs mere her med uddybende kommentarer fra forskere og eksperter:

http://foodmed.net/2017/09/01/pure-proof-fats-dont-kill-dietary-guidelines-wrong/

Indlæser Samtale