Her er så sidste opslag i ugens trilogi om broccoli. Mandag udfordrede jeg broccolis reklamepotentiale, og der er som ventet heller ikke klikket nogle eksempler ind. Onsdag fik du lidt info om sundhedsværdien af broccoli, som sagtens kan hamle op med fremmedartede superfoods. I dag skal broccoli tilberedes.

En lækker måde at lave broccoli på er at gratinere den. Med smør og ost kan du bruge den som velsmagende tilbehør, der passer til de fleste hovedretter. Eller nyd den som frokostret uden andet til, varm eller kold.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 500 g broccoli (husk at også stænglen kan bruges)
  • 100 g koldt smør
  • Salt og peber efter smag
  • 150 g revet ost (gerne en rest)

Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Del broccolien i buketter, skær stænglen op i tynde skiver eller stænger. Læg det hele i kogende letsaltet vand, og lad det få et opkog i max. 2 minutter. Broccolien må ikke blive slatten, men beholde sin sprødhed og stærke grønne farve.
  • Hæld vandet fra og fordel den drænede broccoli i et smurt ovnfast fad.
  • Læg halvdelen af det kolde smør over broccolien i fine skiver.
  • Drys evt. peber på.
  • Drys reven ost over, og læg den anden halvdel af smørret over osten i fine skiver.
  • Sæt fadet i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller indtil osten har fået en gylden farve.

Tips: Ost passer supergodt i smagen til de fleste slags kål. Ovenstående opskrift kan derfor også bruges til blomkål, rosenkål, spidskål osv. Hvis du vil kæle lidt ekstra for retten, kan du drysse lidt finthakkede mandler, hasselnødder eller sesamfrø over osten, inden du sætter fadet i ovnen. Uhm og velbekomme!

Indlæser Samtale