Vil du have indflydelse på danskernes sundhed?

Så er det sidste chance for at sende dine gode ideer til regeringens Advisory Board. På mandag lukkes der for strømmen af gode ideer, og så er det op til de 11 medlemmer at få skruet nogle kloge og innovative strategier sammen for en sundere befolkning.

Der er indtil nu kun kommet ca. 60 forslag om bedre madvaner. Forslagene handler om alt fra børn til ældre, og der er ideer til både skolen, supermarkederne og politikerne. Desuden bekymrer mange af afsenderne sig om, at flere bliver syge som følge af deres livsstil, samt bekymring om vores børn, der bør have de bedste forudsætninger for et langt, sundt liv.

Bekymringen for børnene kan jeg helt klart følge. Når jeg tilfældigt kommer ind i vores lokale supermarked midt i skolens lange frikvarter, så er det ikke for sarte sjæle som min, at stå i kø bag de store elever. De unges mest almindelige indkøb er læske- og sportsdrikke, donuts, hindbærsnitter, poser med chips og chokoladebarer. Intet af det giver nødvendig næring til de unges krop og hjerne, og billigt er det heller ikke. Det er desværre også mere end tydeligt, at de unge ikke har godt af det, de køber. Her er et kæmpe potentiale til forandring og bedre sundhed.

Jeg har indsendt nogle forslag, som bl.a. handler om obligatorisk undervisning af alle klassetrin i madlavning og fødevarekendskab, forslag om sundhedsfremmende mærkning og regulering, samt forslag om gennemgang af kostrådene.

Fristen for indsendelse af ideer er mandag d. 15. januar, så du kan lige nå at fatte pennen – øh, tastaturet og få indsendt din bedste ide for et sundere Danmark. Jeg har gjort det nemt for dig, for linket er lige her: http://madvirker.dk/send-din-ide/

Indlæser Samtale