Selvom man sidder i den svenske vildmark, kan man godt fremtrylle lækre desserter.

Især hvis man har været på bærjagt og kommer hjem med 3 slags vilde bær. OK, bær med fløde er altid et hit, men ved at bruge 15 minutter ekstra kan du lave en super ”voksen” dessert, som kan matche enhver dessert på de fineste restauranter i storbyerne. Den er cremet, frisk og eksklusiv og helt uden tilsat sukker. Og den smager guddommeligt!


Det skal du bruge til 2 personer:

2 dl hakkede nødder efter eget valg (f.eks. hassel, mandel, pecan og/eller valnød)

1-2 spiseskefulde hedvin (lys portvin, sherry, appelsinlikør, kirsebærvin el. lign.)

3 dl bær efter eget valg – helst de vilde, for de smager af mest

1 dl naturel yoghurt eller cremefraiche

½ teskefuld ren rå vaniljepulver

1 dl piskefløde

2 smukke glas og lange skeer.


Sådan gør du:

Bland de hakkede nødder med hedvinen og lad det trække (lav det evt. nogle timer før, for så bliver det lækrest. Rør i det en gang imellem, så vinen fordeler sig)

Rens bærrene (hvis du bruger jordbær, skal du forsigtigt skære dem op i småbidder)

Rør vaniljen i yoghurten

Pisk fløden til skum og rør det i yoghurten til en cremet konsistens.

Brug en ske til at opbygge 3 etager i hvert af de 2 glas. Læg forsigtigt et lag nøddeblanding nederst, dernæst bær og så creme. Gentag 2 gange mere og afslut med en stor klat creme øverst. Pynt med ekstra hele bær og evt. et blad mynte eller citronmelisse. Servér helst omgående, ellers stil dem på køl indtil servering.

På billedet har jeg valgt at bruge sarte multebær på alle etager, og har pyntet med blåbær og skovjordbær. Nødderne er hakkede hassel og valnød vendt i lys portvin. Det var en superlækker smagskombination. Velbekomme.

Indlæser Samtale