Regeringens Advisory Board for Mad, Måltider og Sundhed i Danmark offentliggør deres anbefalinger d. 20. april 2018.
Jeg vil følge processen nøje. Op til offentliggørelsen vil jeg her på min blog præsentere mine 5 indsendte forslag til indsatser, så du kan se én hver uge.
Det bliver rigtigt spændende at konstatere, om Advisory Board har lyttet bare en lille smule til Maries Mad Mission.
Her er mit første forslag skrevet i Madvirker's skabelon:
Kort overskrift: |
Kombiner livsstilsændringer med en praktisk bæredygtig systemløsning. |
Beskriv en udfordring eller et potentiale vedrørende mad, måltider og sundhed.: |
”Hvorfor skal jeg spise?” er det første spørgsmål, man er nødt til at stille sig selv, før man kan spørge ”Hvad skal jeg spise?”. Svaret på det første spørgsmål er naturligvis ”for at få de næringsstoffer, jeg som biologisk væsen har brug for, så krop og psyke kan (over)leve.” Svaret på andet spørgsmål var ikke kompliceret i menneskets oprindelsestid, da der var begrænsede fødevarer til rådighed – mennesket spiste det, der var tilgængeligt, og det var oftest animalsk eller rødder, nødder og bær. Var man så heldig at bo i nærheden af vand, kunne animalske og vegetabilske fødevarer også skaffes dér. Det var åbenbart ret sunde fødevarer, for ellers havde vi som menneske jo ikke været her i dag. Og dengang døde man af ulykker eller alderdom, sjældent af sygdom. |
Ønsket eller forventet effekt: |
Sundere danskere - nu og i fremtiden. |
Øvrige bemærkninger: |
Kronik i Jyllands-Posten 05. november 2016 |