Vi er blevet så dygtige, at vi er ved at slå os selv ihjel som menneskerace.
Her taler jeg ikke om klimaforandringer eller atomvåben. Næh,
det er meget mere jordnært og personligt. Vi er nemlig ved at spise os selv
ihjel. Ikke pga. for meget mad, men pga. u-naturlig mad. Det giver os nogle
moderne og u-naturlige sygdomme, som vi som samfund ikke kan håndtere, fordi vi
kun symptombehandler, som jo aldrig holder i længden.
Iflg. WHO er der nu flere overvægtige i verden, end der er
undervægtige. Udgifterne til følgerne efter overvægt overstiger langt
udgifterne til følgerne efter alkoholisme og tobaksrygning tilsammen. Mennesker
(især i den industrialiserede vestlige verden) er ved at blive så degenererede
af deres livsstil og dårlige ernæring, at forskerne spår, at de nyeste
generationer af børn vil dø tidligere end deres forældre.
Det er selvfølgelig også en måde at begrænse befolkningstilvæksten
på – ja, undskyld. Men der er i længden så meget lidelse forbundet med
overvægt og så relativt indlysende forklaringer, at menneskeheden ikke behøver
at havne i den grøft. Evolutionen viser os logikken i ”survival of the fittest”
– og der er i dag ingen tvivl om, at der ikke er logik i ”survival of the
fattest”. Hvor dygtige har vi så egentlig været?
Jeg mener, at én af løsningerne må være at spise autentisk mad, for moderne sygdomme kan umuligt være forårsaget af oprindelige, naturlige næringsstoffer og fødevarer. Vidste du, at 66% af alle indpakkede og industrifremstillede fødevarer i butikkerne i dag indeholder både sukker og store mængder af andre raffinerede kulhydrater? Og 80% af moderne mad er artsfremmed, hvis vi regner alle kornprodukterne med også. Det er fa…me uhyggeligt, du!