Vi er blevet så dygtige, at vi er ved at slå os selv ihjel som menneskerace.

Her taler jeg ikke om klimaforandringer eller atomvåben. Næh, det er meget mere jordnært og personligt. Vi er nemlig ved at spise os selv ihjel. Ikke pga. for meget mad, men pga. u-naturlig mad. Det giver os nogle moderne og u-naturlige sygdomme, som vi som samfund ikke kan håndtere, fordi vi kun symptombehandler, som jo aldrig holder i længden.

Iflg. WHO er der nu flere overvægtige i verden, end der er undervægtige. Udgifterne til følgerne efter overvægt overstiger langt udgifterne til følgerne efter alkoholisme og tobaksrygning tilsammen. Mennesker (især i den industrialiserede vestlige verden) er ved at blive så degenererede af deres livsstil og dårlige ernæring, at forskerne spår, at de nyeste generationer af børn vil dø tidligere end deres forældre.

Det er selvfølgelig også en måde at begrænse befolkningstilvæksten på – ja, undskyld. Men der er i længden så meget lidelse forbundet med overvægt og så relativt indlysende forklaringer, at menneskeheden ikke behøver at havne i den grøft. Evolutionen viser os logikken i ”survival of the fittest” – og der er i dag ingen tvivl om, at der ikke er logik i ”survival of the fattest”. Hvor dygtige har vi så egentlig været?

Jeg mener, at én af løsningerne må være at spise autentisk mad, for moderne sygdomme kan umuligt være forårsaget af oprindelige, naturlige næringsstoffer og fødevarer. Vidste du, at 66% af alle indpakkede og industrifremstillede fødevarer i butikkerne i dag indeholder både sukker og store mængder af andre raffinerede kulhydrater? Og 80% af moderne mad er artsfremmed, hvis vi regner alle kornprodukterne med også. Det er fa…me uhyggeligt, du!

Indlæser Samtale