Men er det virkelig nødvendigt at skulle motionere? Og hvad er ”sund mad”?

Dagens aviser er plastret til med overskrifter om Type 2 Diabetes. Der er rigtig glædelige nyheder om, at danske forskere rent faktisk har konstateret, at Type 2 Diabetes ikke er en kronisk sygdom, men kan betragtes som en sygdom, der kan helbredes. Desuden kan rigtig mange diabetesramte droppe den dyre diabetesmedicin, hvilket også afhjælper alle bivirkningerne fra medicinen.

Opskriften på at undgå eller helbrede Type 2 Diabetes er iflg. forskerne træning og sund mad. Lad os tage ”sund mad” først: forskerne har i forsøget skruet lidt på de officielle kostråd og har igennem en personlig kostplan ændret den enkelte forsøgspersons kostvaner. I mit perspektiv, kunne de have gjort det meget bedre. Du kender min holdning til de officielle danske kostråd (ellers læs dem her). Virkningen af kostens betydning ville være blevet meget tydeligere, hvis de havde haft modet til at fjerne de hurtige kulhydrater helt og dertil ikke været så fedt-forskrækkede.

Hvad angår træning, er det altid godt og helsefremmende. Men at anbefale kredsløbstræning 5-6 ugentlig og styrketræning 2-3 gange ugentlig kan da tage pippet og modet fra enhver sygdomsramt. Ja, selv mange raske danskere ville da give op på forhånd.

Det ville have været VIRKELIG interessant, hvis forskerne også havde haft sammenlignende forsøgsgrupper, hvor der i den ene kun blev givet personlig kostplan uden træning, og i den anden kun blev anbefalet træning uden personlig kostplan. Så ville vi have fået en helt anden konklusion!

Men lad os alle få armene i vejret, og lad os glædes over, at forskerne og myndighederne nu kan konstatere, at i hvert fald kosten har en utrolig vigtig rolle i udviklingen af livsstilssygdomme. Jeg jubler i hvert fald indeni.

Læs evt. artiklen her fra Politiken: Diabetes type 2

WEB-Diabetes-kontrol-JH.png

Indlæser Samtale