Jeg har i dag indgivet en anmeldelse af producenten af bl.a. frugtsmoothies i klemmeposer. Jeg har skrevet følgende:

Hermed anmeldelse af et børnemadsprodukt: Semper Smoothies.

Producenten angiver, at deres mellemmåltider er uden sukker: ”Frugtmos & snacks, Mellemmåltider uden sukker, God mad behøver ikke indeholde sukker, og vi tilsætter aldrig sukker i vores børnemad. Sukkeret i vores produkter er naturligt frugtsukker.”

F.eks. indeholder SMOOTHIE FRUGT ÆBLE OG BANAN 14 gram sukkerarter pr. 100 gram, hvilket er mere, end der er i cola eller sportsdrikke. Produktet kan iflg. producenten gives allerede fra barnet er 6 måneder gammel. Fødevarestyrelsen sidestiller anvendelsen af smoothies, der hovedsageligt består af frugt/frugtpuré, med anvendelsen af juice, saft og sodavand, idet der er et højt indhold af sukker i disse produkter. Det anbefales derfor at vente så længe som muligt med at give et lille barn sådanne produkter.

Der er meget sukker i denne smoothie, selvom det ikke er tilsat, for det kommer fra frugtkoncentrat, og betegnelsen ”naturlig” gør ikke frugtsukkeret mindre skadeligt. Forældre får ikke den fulde sandhed om klemmeposernes indhold og bliver vildledt og ført bag lyset, hvis de tror, at indholdet er sundt og uden sukker.”

Nu bliver det spændende at se, hvad Fødevarestyrelsen svarer, og om Semper ændrer deres beskrivelse på hjemmesiden, så den svarer mere til sandheden, og bliver mindre vildledende.

Fik du ikke læst mit debatindlæg om klemmeposer? Så kig med f.eks. her: https://stiften.dk/debat/For-meget-sukker-er-som-at-tvangsfodre-en-gaas/artikel/577048

 

Indlæser Samtale