Spisekammeret med autentisk mad

Alle u-forarbejdede animalske fødevarer i dit køleskab er naturlige for dig at spise. Det gælder også animalske fedtstoffer og nogle vegetabilske fedtstoffer såsom olivenolie og kokosolie. Disse varer kan du nyde med god samvittighed.

Grøntsager er også godt for helbredet især de grøntsager, der vokser over jorden. Disse grøntsager kan du spise i rigelige mængder. Grunden til at vi skal skelne mellem ovenjords- og nedenjords grøntsager er, at de grøntsager, der vokser nede i jorden, har et relativt højt indhold af kulhydrater. Når vi vil have en god og sund fedtforbrænding og holde en optimal vægt, er det nødvendigt at skære ned på kulhydraterne.

Ovenjordsgrøntsager er de grøntsager, som vokser over jorden for eksempel: alle slags kål, squash/græskar, bladgrønt (spinat, salater), avokado, oliven, asparges, bladselleri, svampe/champignon, urter og krydderurter (purløg, persille osv.), drivhusgrøntsager (tomater, auberginer, agurker, røde/grønne/gule pebre mv.).

Løg, forårsløg, hvidløg, porrer og lign. er supersunde, så selvom de vokser delvis nede i jorden, er de en del af en sund kost uden for mange kulhydrater i. Rodfrugter har en del kulhydrater, så dem skal du være varsom med, især fordi de kan vedligeholde en sukkerafhængighed og forhindre en optimal fedtforbrænding.

Mange fødevarer i dit spisekammer bør dog skiftes ud med andre mere naturlige og u-forarbejdede. Her er en liste over de basisfødevarer, som er en god ide at have klar i spisekammeret, køleskab eller fryser, hvis du vil undgå for mange kulhydrater:

 1. Nøddemel f.eks. af mandel eller hasselnød (du kan også lave det selv, hvis du køber hele nødder, som du maler fint)
 2. Loppefrøskaller (som samler væsken i f.eks. bagværk og forbedrer konsistensen)
 3. Chiafrø
 4. Græskarkerner
 5. Solsikkekerner
 6. Hørfrø
 7. Sesamfrø
 8. Nødder
 9. Bagepulver
 10. Kokosmælk
 11. Kokosolie
 12. Olivenolie
 13. Smør
 14. Ghee (klaret smør)
 15. Citronsaft (helst som friske citroner)
 16. Frosne bær
 17. Krydderier og urter

Og hvad skal så ud af skabene, hvis du vil undgå for mange kulhydrater og unaturlige industrifremstillede produkter?

 1. Alle kornprodukter, bønner, linser, gryn, ris, pasta, majsprodukter
 2. Alle sødestoffer (honning kan dog gemmes til lidt bagværk)
 3. Alle safter, juicer, sodavander, syltetøj, marmelade, gele, tørret frugt
 4. Fjern helst også de tynde vegetabilske olier
 5. Kunstige smagsforstærkere
autentisk mad