Mennesket bag Maries Mad Mission

heden.JPG

 

Hvem er Marie?

Jeg hedder Marie Raes (ae udtales som et laaaangt blødt æ). Efter at have taget en uddannelse som kostvejleder, arbejder jeg nu passioneret med kost og trivsel for danskerne, og jeg har i september 2016 startet mit eget firma Maries Mad Mission.

Jeg er vild med at lave sund autentisk mad ud fra ”de forhåndenværende søms princip” og sæsonens gode råvarer, og jeg arbejder ”med” råvarerne og ikke ”imod” dem. Det skal være let at lave mad også for dig, der måske ikke før har lavet maden fra bunden af. Desuden er jeg aktiv med at ”gendyrke” grøntsager i køkkenvinduet, og jeg går stærkt ind for at stoppe madspild.

Det med sund kost lå ellers ikke lige for. Jeg blev for ”hundrede” år siden uddannet ergoterapeut og har arbejdet i mange år med både arbejdsmiljø, ældrepleje, projektarbejde, personaleuddannelse og ledelse.

Hvad er min mission?

Tja, det lyder vanvittigt stort: Jeg vil påvirke myndighederne til at justere de officielle kostråd i Danmark hen til en naturlig kost for os mennesker. Det handler om verdens ældste og længstvarende ”modediæt”.

 

Hvad er min vision?

Det kan siges ganske kort: At danskerne bliver sundere. Jeg vil nemlig være med til at stoppe fedme- og sygdomsepidemien i Danmark.

Hvorfor denne blog?

Jeg har en mission, men jeg vil ikke være missionsk og gå ud og prøve at overbevise folk om ”det eneste rigtige”. Der mangler en fordomsfri debat om vores sundhed i Danmark, der tager udgangspunkt i almindelig logik baseret på nyeste viden, respekt for naturens orden og vores allesammens oprindelse. Jeg vil bidrage til debatten uden at blive religiøs. Jeg har ikke en bestemt kostholdning, men jeg har et foretrukkent princip: spis AUTENTISK MAD.

Jeg tager udgangspunkt i spørgsmål og kommentarer fra venner, kolleger, naboer og ”følgere” samt i dagsaktuelle emner. Det er derfor vigtigt, at også du bidrager med meninger og kommentarer, så vi kommer helt i dybden om emnerne. Og vi holder den gode tone.

Hvad er mine værdier?

Jeg er ydmyg overfor naturen og dens orden samt menneskets genetiske oprindelse.

Jeg er kritisk, nysgerrig og konstruktiv. Jeg vil provokere, være insisterende og stille irriterende spørgsmål.

Jeg vil være ærlig på en omsorgsfuld måde.

Jeg vil være troværdig, og inden jeg kommenterer noget, vil jeg vende og dreje flere perspektiver og forsøge at sætte mig ind i den nyeste viden på området. Men jeg ved, at vi ikke ved alt.

Jeg respekterer den enkeltes ret til selv at vælge, og jeg vil bidrage til valget med den nyeste viden. Vi kan sagtens være uenige, så længe vi taler ordentligt og respekterer hinanden som enkeltindivid.

collage MMM.png

Fotos på denne hjemmeside: colourbox, Marie Raes, Søren Rasmussen.

Brug af tekster og fotos er kun tilladt efter aftale med Marie Raes, Maries Mad Mission ©

In English

Marie’s Mad Mission, yes I must be mad to try to change the official nutritional guidelines in Denmark! But in fact MAD in Danish means FOOD, so maybe it isn’t that mad after all.

But it does sound crazy: I want to influence the authorities to adjust the official dietary advice in Denmark towards a more natural diet for all Danes. It is all about the world's oldest and longest "hit-diet".

What is my dream?

In short: the Danes have better health. I want to help stop the obesity- and disease-epidemic in Denmark.

Why this blog?

I have a mission, but I do not want to go out there and just try to convince people of "the only thing right". We need an unprejudice debate about our health in Denmark, based on common logic and latest knowledge, and with respect for nature and our origin. I want to contribute to the debate without becoming religious. I do not have a particular diet, but I have a preferred principle: eat authentic wholefoods.

I investigate questions and comments from friends, colleagues, neighbors and "followers" as well as current topics. It is important for all to contribute with opinions and comments so that we fully get to understand.