Vores menneskekrop er i sin oprindelse udviklet ud fra autentiske fødevarer fulde af vitalitet og optimal næring. For at bevare en sund og velfungerende krop, er det derfor klogt fortsat at vælge fødevarer, som forekommer i deres naturlige og oprindelige form. Vores indre øje skal kunne genkende maden i dens oprindelige form: 1 kylling, 1 æg, 1 blomkål. ”Oprindelig form” er eksempelvis ikke muligt for tilsætningsstoffer såsom highglucosecornsyrup, røgaroma, emulgator og hydrolyseret vegetabilsk protein, som findes i mange produkter.

68% af alle industrifremstillede fødevareprodukter er tilsat både sukker og kunstige tilsætninger, og 80% af moderne fødevareprodukter har artsfremmede ingredienser i. Det betyder, at din fordøjelse ikke kan genkende stofferne, og din krop ved ikke, hvad den skal bruge stofferne til. I bedste fald kommer stofferne ud igen som urin eller afføring. I værste fald går stofferne fra tarmene og ind i din blodbane, dine organer, muskler og hjerne. Dér kan stofferne gøre skade og i værste fald forårsage sygdom. Men alligevel sælges de industrifremstillede produkter som noget helt naturligt og ufarligt – det er de ikke!

Her er et eksempel på en meget populær is:

Jordbæris med 7% jordbærsauce uden tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker.
Ingredienser: vand, fyldemiddel (polydextrose), sødestof (erythritol 7,3%), skummetmælkspulver, vallepulver af mælk, vegetabilsk fedt (kokosolie), jordbær (2,6%), stabilisatorer (natriumcarboxymethylcellulose, guargummi, carrageenan, johannesbrødkernemel), antioxidant (dinatriumphosphat), citrusfibre, modificeret kartoffelstivelse, emulgatorer (mono-og diglycerider af fedtsyrer, mælkesyreestere af mono- og diglycerider af fedtsyrer), aromaer (jordbær, vanillin), naturlig vaniljearoma, fugtighedsbevarende middel (glycerol), farve (rødbede, hyldebærkoncentrat), formalede vaniljebælge, surhedsregulerende midler (citronsyre, trinatriumcitrat), salt, sødestoffer (acesulfamkalium, sucralose, steviol glycosider), aroma.

Vi spiser kunstige industriprodukter! Vi frarøver kroppen næring og tilfører i stedet kunstige stoffer og sukker, som er helt unødvendige for kroppen, og det kan vi kun blive syge af i længden. Den bedste mad for mennesket er oprindelige autentiske fødevarer, som hver eneste celle i kroppen kan genkende, og som fordøjelsen ved, hvordan den skal håndtere. Med autentisk og ærlig mad har du et godt udgangspunkt for at undgå sygdom og få et godt helbred.

Konklusion: læs ingredienslisten og fravælg produkter med kunstige tilsætninger.

Indlæser Samtale