Forbered dig godt, inden du gør det.

Der er ingen tvivl om, at det vil være en rigtig god ide at besøge din læge, hvis du af en eller anden grund har en mistanke om, at du har Type 2 Diabetes. Du har måske taget imod tilbuddet i går på Verdens Diabetesdag og fik lavet en risikotest. Ved sidste års diabetesdag blev ca. fire ud af ti af de gæster, der lod sig teste, opfordret til at søge læge for at blive tjekket nærmere. Det er jo næsten hver anden.

I en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed har forskere beregnet, at der i 2030 vil være omkring 430.000 danskere, der lever med Type 2 Diabetes, hvilket næsten er en fordobling i forhold til i dag. Altså hvis vi fortsætter, som vi plejer. Så mon ikke det ville være en super god ide at gøre noget anderledes?! Behandling med insulin kan ikke helbrede sygdommen men blot dæmpe symptomerne midlertidigt og udsætte sygdommens alvorlige følgevirkninger såsom blindhed, amputationer, hjerte-karsygdomme og for tidlig død (se en glimrende grafik her: https://www.dr.dk/levnu/krop/interaktiv-grafik-saadan-paavirker-diabetes-din-krop).

For ca. 150 år siden var Type 2 Diabetes en sjælden sygdom – ikke ukendt men yderst sjælden. De mennesker, der fik konstateret Type 2 Diabetes, styrede både sygdom, symptomer og følgevirkninger ved hjælp af deres mad. Allerede i 1917 blev der udgivet en fremragende og omfattende kogebog for Diabetikere på basis af daværende forskning og andre mindre kogebøger (se hele Kogebogen via link nedenfor). Budskabet var at skære ned på eller helt undgå kulhydrater og sukkerstoffer. Men siden opfindelsen af insulin, er den logiske viden om kostens indflydelse lagt for had. Og lægerne i dag ved mere om behandling med medicin (f.eks. insulin) end om forebyggelse og behandling ved hjælp af mad og næringsstoffer.

Så når du taler med din læge, så spørg om hvordan du kan undgå at bruge medicin for at regulere dit blodsukker og forhindre, at du får Type 2 Diabetes. Jeg kan give dig nogle veldokumenterede bud, men tror du din læge kan?

https://ia601409.us.archive.org/0/items/diabeticcookeryr00oppeiala/diabeticcookeryr00oppeiala.pdf

Indlæser Samtale