En sund krop og et godt immunforsvar er afhængigt af mange parametre, men særligt væsentligt er de fødevarer, vi spiser. Det giver ingen mening at spise mad, som ikke har et tilstrækkeligt højt indhold af næringsstoffer, og som måske i stedet har en masse tilsætningsstoffer, som kroppen slet ikke har brug for eller ikke kan håndtere.

I Danmark er mange af os overnærede, men fejlernærede. Over halvdelen af alle voksne danskere er overvægtige, 2/3 lider af en kronisk tilstand, hver fjerde har fedtlever osv. Uanset hvilken kostretning du foretrækker, så er valget af dine fødevarers og råvarers kvalitet supervigtigt, når du vil forbedre dit immunforsvar og din generelle sundhed.

Fødevarer, der har været igennem en fabrik, har mistet mange næringsstoffer især mikronæringsstoffer og sporstoffer (vitaminer, mineraler, enzymer mv.). De bliver forarbejdet gennem opvarmning, raffinering, kemiske processer, fysisk manipulation (hakke, mose, rive, findele osv.) og bliver som regel solgt i en pakke. For at forlænge holdbarhed, forbedre udseende og konsistens eller forstærke smag tilføres både naturlige og kemiske stoffer, som vi knap nok kan udtale. Det er unaturligt for din krop, og størstedelen af den oprindelige fødevarekvalitet forsvinder. Din mave bliver måske mæt, men din organisme bliver ikke mæt, for den får ikke de næringsstoffer, den har brug for. Det betyder også, at du måske vil føle dig konstant sulten. Til gengæld bruger krop og immunsystem uhensigtsmæssigt meget energi på at forhindre skader som følge af tilsætninger og skadelig kemi.

Giv din fantastiske organisme de næringsstoffer, den har så hårdt brug for: rene naturlige råvarer uden sprøjtemidler og uden tilsætningsstoffer af nogen art. Holder du dig fra ultraforarbejdet mad og laver dine måltider fra bunden af, af naturlige råvarer, er du på rette spor. Som tommelfingerregel vælger jeg ”wholefoods” = fødevarer med 1 ingrediens (1 kål, 1 kylling, 1 æg, 1 pakke smør osv.), og fordelingen på tallerkenen er ½ tallerken grøntsager, ¼ tallerken fedtstof og ¼ tallerken protein.

Velbekomme.

Indlæser Samtale