Kan man spise tang?

Ja, og det er endda rigtig nemt at skaffe ganske gratis.

Tang er sundt. Det har været her mindst lige så længe som mennesket, og det har været en vigtig fødevare for os siden tidernes morgen. Tang kommer igen til at blive en helt almindelig og vigtig fødevare i den nærmeste fremtid.

Tang (makroalger) findes i uendelige mængder langs kysterne og i havet, og betragtes af mange som en unødvendig og stinkende plage. Men frisk tang indeholder utroligt store mængder gavnlige vitaminer og mineraler, fibre, proteiner, kulhydrater og gavnlige fedtstoffer, som mennesket formentlig har nydt godt af altid. Desuden er der i tang en indbygget beskyttelse mod stråling og tungmetaller. Er du vegetar, kan du gennem tang få dækket en stor del af dit behov for især Omega-3 fedtsyrer.

Jeg bruger ofte et drys af tang på min mad f.eks. på fiskeretter eller som på billedet som drys på en græskarsuppe.

Fakta om tang:

1.       Makroalger (i daglig tale tang) vokser i havvand. Der findes mere end 300 forskellige arter i Danmark og 10.000 arter på verdensplan.

2.       Tang indeholder 10-100 gange højere koncentrationer af vitaminer og mineraler end almindelig frugt og grønt.

3.       Tang indeholder sunde kostfibre, essentielle fedtstoffer (især omega3-fedtsyrer), et højt indhold af protein, sporstoffer, antioxidanter og bioaktive stoffer.

(Fakta hentet fra Nordisk Tang)

Tirsdag d. 27. oktober 2020 var der mulighed for at høre om og smage tang via et gratis foredrag fra Århus Universitet.

Her er en artikel fra DR: https://www.dr.dk/mad/artikel/er-det-havets-bacon-gratis-mad-fra-havet-stinker-skraekkeligt-men-smager-fantastisk

Dansk udvikler og virksomhed: https://www.nordisktang.dk/

Dansk udvikler og virksomhed: https://www.dansktang.dk/

Svensk firma, hvor du også kan købe en tangguide: https://catxalot.se/en/home

Indlæser Samtale