200 læger og sundhedspersoner har skrevet under på en opfordring til de canadiske sundhedsmyndigheder. De opfordrer til og argumenterer for, at de canadiske kostråd bliver ændret hen til en mere naturlig kost med mere fedt, mindre sukker og færre kulhydrater. De har endda været så venlige, at foreslå 12 nødvendige ændringer OG beskrive et eksempel på en ugentlig madplan. Alle argumenter bliver understøttet af valide kildehenvisninger.

Fra fedtfattig til fedtrigtig

- det er et af målene for en sundere kost og bedre helbred. Så jeg kan blot sige: Nyd julemaden og spis både skindet fra anden og de sprøde flæskesvær. At nyde det naturlige fedt er langt sundere, end at kaste sig over brunkagerne og marcipangrisen, som er fyldt med unødvendig sukker og kunstige kornprodukter.

Og nu hvor vi taler om fedt, så glæd dig: De første 3 mandage i januar bliver danskernes officielle kostråd nr. 5-6 og 7 taget under kærlig behandling. Rådene handler alle om fedt i maden. Desuden fremhæver sundhedsmyndighederne Nøglehulsmærket som en god vejledning for dig som kunde i fødevarebutikkerne - men lad dig ikke narre! I januar vil jeg fortælle dig alt om, hvorfor Nøglehulsmærket er med til at forringe din sundhed.

Er du nysgerrig på canadiernes forslag til bedre kostråd? Klik på dette link til lægernes opfordring: http://www.foodmed.net/2016/canada.pdf

Indlæser Samtale