Vi skal huske at bygge op 

og lige for tiden er naturen kommet rigtig meget i fokus.

En af de bedste måder at styrke sin sundhed på samt bygge immunforsvar og generelle energi op, er ved at komme ud i naturen. Naturen er dér, hvor alle sanser bliver vakt, og hvor vi mærker, at vi er til. Nu er det ikke alle forundt bare at kunne gå ud i det, og lige for tiden er der nærmest sat restriktioner på udeliv. Men lidt har også ret, så slå vinduerne op for en stund, stik hovedet udenfor, kom ud på altanen eller ned på en bænk. Har du have eller skov/strand i nærheden, er du mere end bare heldig.

Hvorfor er det så godt? Fordi vi får lettere iltet og renset lungerne og blodet, når vi er ude i det fri, og alle celler har brug for ilt. At få ilt ud til alle celler i kroppen styrker deres funktion og får renset nogle affaldsstoffer ud af dem. En genvej til iltning af lunger og krop er ved at synge og le højt – også gerne i det fri, og så bliver du glad i låget som sidegevinst.

Alle sanser bliver påvirket i naturen: vinden i håret, regn på kinderne, dufte i næsen, fuglefløjt i ørene, balance og forskelligt underlag under fødderne, farver og former er en fryd for øjnene, og oplevelsen af forskellige afstande stimulerer rumopfattelsen. Når du bliver bombarderet af sanseindtrykkene, får din hjerne enormt travlt med at forholde sig til oplevelserne, og din tankebevidsthed får en ganske lille velfortjent pause. At være i naturen er stærkt reducerende for stress, depression og dårligt humør, ligesom det er befordrende for kreativitet og en god nattesøvn.

Sørg for at komme udenfor hver eneste dag – det er jo i virkeligheden det, du er skabt til.

Indlæser Samtale