Gæsteindlæg fra Helle Madsen, sukkerafhængighedscoach

Juleaften og julemad. Det kan være noget af en udfordring at forene de 2 emner med et ønske om at være sukkerfri. I hvert fald krævede det nogle forsøg for mig, inden jeg endte på den menu, jeg spiser nu. Det er jo nemlig ikke bare mig, det drejer sig om den 24. december. Det er også min udvidede familie, det er traditioner og normer. Der er mange følelser på spil omkring juleaften.

I vores familie får vi skiftevis and og kalkun hvert andet år.

Kalkunen laves efter en gammel familieopskrift fra 1970’erne. De år, hvor vi får and, steges de bare på normal vis i enten ovnen eller på grillen.

Som tilbehør får vi alle: Waldorfsalat.

Herudover får jeg (de andre spiser helt traditionelt):
Lun rødkål og så giver jeg mig selv lov til at spise sauce lavet på mel. Jeg spiser ellers aldrig sukker og mel.

Til dessert:

Jeg laver Chia a la Mande med kirsebærsauce fra Easis.

Jeg drikker 1 -2 glas god rødvin til denne lækre julemiddag.

Som et lille P.S. kan jeg fortælle, at inden vi starter på at spise, synger vi 1. vers i ”Det kimer nu til Julefest”. Jeg ved ikke hvorfor.

Venlig hilsen og med ønsket om en god jul

Helle Madsen

www.spisrigtigmad.dk
Gratis Facebookgruppe: www.blivsukkerfri.dk


Find alle opskrifterne her:

Kalkun: http://madsensmad.blogspot.com/search/label/Kalkun .
Opskrifterne er ikke sukkerfrie generelt, men de er min mors gamle. Det er opskrifterne fra min barndom, og den var ikke sukkerfri.

Rødkål: fra Madbanditten https://www.madbanditten.dk/2013/12/18/den-bedste-lune-rodkal-til-julebordet-uden-sukker/

Waldorfsalat: https://www.arla.dk/opskrifter/waldorfsalat/

Chia ala Mande: https://mindfulmad.dk/lchf-chia-ala-mande/

 

Indlæser Samtale