Vidste du, at der er sukker svarende til 10 sukkerknalder i blot 100 gram ketchup?

Det kan være en jungle at finde ud af, hvor meget sukker der er i de fødevarer, som du kommer hjem med i indkøbskurven. For hvor meget er 15 gram pr. 100 gram eller 8 gram pr. portion? Det er de færreste af os, der render rundt med en vægt i baglommen, så et godt visuelt tip er superanvendeligt, når du er nysgerrig på indholdet i en vare og måske gerne vil undgå sukker.

En enkel måde at se for dig, hvor meget sukker der er i fødevarerne, er at omregne indholdet til antal sukkerknalder. En enkelt sukkerknald vejer 2 gram, og det er godt at vide.

  1. ·       Allerførst kigger du på varens næringsindhold
  2. ·       Oftest er mængden beregnet for 100 gram
  3. ·       Du vælger betegnelsen ”heraf sukkerarter”
  4. ·       Du dividerer mængden af sukkerarter med 2
  5. ·       Du får derved antal sukkerknalder i 100 gram af varen
  6. ·       Hvis varen kun vejer 50 gram, dividerer du igen med 2 for at se for dig, hvor mange sukkerknalder der er i de 50 gram

Du bliver helt sikkert forbavset over at opdage, hvor mange sukkerknalder der er i din mad. Prøv allerede nu at gå i køkken- eller køleskabet og læs næringsdeklarationerne. De mest uhyggelige oplevelser får du, hvis du ser mængden af sukkerarter i morgenmadsprodukter – det er ikke småting, som både børn og voksne starter dagen med.

Her er en kort video med eksempler på antal sukkerknalder i 6 almindelige produkter https://www.youtube.com/watch?v=eKly-VWRLfo

Her kan du søge på råvarer, som ikke har en næringsdeklaration https://frida.fooddata.dk/food/lists/grouped?

God fornøjelse.

Indlæser Samtale