Jeg elsker mine havregryn og rundstykker om morgenen!!

Sådan er der rigtig mange danskere, der har det. Jeg har selv i hele mit liv indtil for 4 år siden nydt mine havregryn eller -grød hver morgen. Rundstykker og franskbrød med ost var weekendhygge i højeste potens. Så sadlede jeg om til en sundere kost og stod dér den første morgen og tænkte: Hvad skal jeg SÅ spise til morgenmad? Jeg var nødt til at få et overblik og en ny vane, for ellers ville jeg alt for let falde tilbage til mine elskede havregryn.

Jeg opdagede et hav af muligheder: æg med bacon, æggeretter i alle varianter (omelet, rørt/scrambled, pocheret, kogt, spejlæg, Oopsies) og med forskelligt tilbehør (kød, grønt, ost), fed yoghurt med chiafrø og (frosne) bær evt. med lidt nødde/kernedrys, varm nøddemelsgrød med (frosne) bær, grøntsagstaffel med bacon/skinke, kogte æg og oste. Og jeg opdagede også, at jeg indtil nu faktisk havde spist voldsomt énsidigt hver morgen.

Nu skifter jeg mellem mange forskellige morgenretter afhængig af lyst, tid og hvad der er i køleskabet af spændende råvarer. Et godt alternativ til havregrød er nøddemelsgrød, og den opskrift vil jeg på utallige opfordringer også dele med dig:

Nøddemelsgrød, lille portion:

3 slags tørstoffer:

½ dl nøddemel (mandel, hassel e.lign.)

½ teske loppefrøskaller (HUSK)

Et nip salt

3 slags flydende:

20-30 g smør/kokosolie/ghee

1 æg

1 dl fløde/mælk/vand

Vælg alternativerne efter ønsket smag, fedme og konsistens.

Bland tørstofferne i en morgenmadsskål. Lun fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt æg og væske. Pisk godt rundt, indtil ægget ikke er synligt længere – ægget må ikke stivne. Tilsæt hurtigt tørstofferne og rør over en middel varme, indtil grøden lige samler sig til en homogen masse. Hæld op i morgenmadsskålen og drys evt. med nødder, kerner, frø eller bær. Grøden mætter virkelig godt og længe: jo federe, desto længere.


Indlæser Samtale