Her kommer den anden personlige beretning fra LCHF Event Säffle i Sverige, hvor jeg har mødt en masse dejlige mennesker, der hver på deres måde har ændret deres liv. Det er positive beretninger om, hvad en fornuftig ændring af hverdagskosten kan gøre for helt almindelige menneskers liv og livskvalitet.

Pia på 63 år fortæller:

”Faktisk var det min mand, der startede med at spise færre kulhydrater pga. diabetes. Jeg kunne se, at det hjalp ham godt, og så ville jeg også prøve. Det var også nemmere kun at skulle lave én slags mad. Jeg følte mig ikke specielt syg dengang, var ikke overvægtig og fejlede heller ikke noget. Men nu bagefter kan jeg mærke, at jeg ikke havde det særlig godt før min kostændring.

Førhen havde jeg mange blodsukkersvingninger hver dag. Jeg var konstant træt, følte mig oppustet, havde uro inde i kroppen og var afhængig af mange måltider i løbet af dagen. Jeg kunne være virkelig irritabel, hvis jeg ikke fik stillet min sult, og jeg skulle hele tiden sørge for at have mellemmåltider med mig, hvis jeg pludselig skulle blive sulten. Det var temmelig besværligt.

Efter min kostændring med færre kulhydrater og mere fedt har jeg fået ro i min krop og et langt større overskud. Og så spilder jeg ikke en masse tid på at tænke på mad, for jeg er mæt hele dagen på en mere tilfredsstillende måde. Jeg har et langt mere afslappet forhold til mad nu.

Mange spørger mig, om ikke det er svært at lave mad uden kulhydrater. Men egentlig synes jeg, at det er meget lettere, for jeg bruger kun gode friske råvarer og laver altid meget enkle retter. Og i længden er det heller ikke dyrere, for min mand og jeg spiser mindre mængder. Vi bliver hurtigere mætte og mætheden holder længe.

Inden jeg overgav mig til færre kulhydrater i min mad, havde min mand og jeg mange diskussioner om kost og sundhed. Vi var nødt til at læse, lytte og undersøge alt om næringsstoffer og kroppens reaktioner på, hvad vi putter i munden. Det er også derfor, vi deltager i denne event, for her er god information om kost og sundhed med masser af den nyeste viden. Jo mere vi ved, desto mere vil vi vide.

Hvad er dit vigtigste råd til danskerne?

”Vær ikke så fedtforskrækket. Og husk at lavkulhydratkost er for alle, ikke kun for overvægtige eller folk med en diagnose” slutter Pia.

Ovenstående er et kort interview fra LCHF Event Säffle 2018, Sverige. Jeg siger tak til Pia for, at hun vil dele sin historie med os. Pia vil gerne være anonym, hvilket jeg selvfølgelig vil respektere.

 

Indlæser Samtale