Det kan være svært at finde eller lave julegodter uden sukker

eller for mange kulhydrater. Denne ide dumpede ned i min online julekalender, og jeg har fået lov til at dele den med dig også. Jeg har omskrevet ideen til en opskrift.

Det skal du bruge:

  1. 90-100 gram hasselnødder (uden den hårde skal)
  2. 90-100 gram mørk chokolade
  3. lidt salt
  4. fintrevet skal af ½-1 appelsin

 

Sådan gør du:

  1. Rist hasselnødderne let på en tør pande.
  2. Gnid/rul/bank inderskallerne af inde i et viskestykke.
  3. Kværn hasselnødderne til en lind masse med et nip salt i foodprocessoren.
  4. Smelt chokoladen og bland i nøddemassen sammen med reven appelsinskal.
  5. Læg blandingen op som toppe på bagepapir eller pres den ned i konfektforme/isterningforme.
  6. Stil på køl og opbevar i køleskabet.

Uuuhhhmmmm.

Tips:

- Erstat nogle af hasselnødderne med mandler, hvis du ønsker en mere neutral smag.

- Tilsæt evt. en spiseskefuld smør eller kokosfedt for en mere cremet variant.

- Fordel massen ½ cm tyk i et lille fad foret med bagepapir, marker felter med en kniv og sæt på køl.

- Pynt med en mandelflage.

Tak til Anne Kvist Lindgaard for denne lette og herlige ide. Foto af Bette Lundh Rønnov.

Indlæser Samtale