Når vi ønsker at forbedre vores situation, er vi klar til at tage ny viden og nye ideer ind, og det er supergodt. Men når vi vil ændre på en tilstand for at forsøge at forbedre den, er det klogt også at få defineret de forhold, der vil forhindre eller bremse succes. F.eks. kan vi formentlig alle se det ufornuftige i at ville begynde at løbetræne for at få en bedre kondition, men stadig holder fast i at ville ryge 20 cigaretter om dagen.

Så før vi kan bygge vores immunforsvar op, skal vi af med nogle af de elementer, der bryder det ned. Det første jeg her tænker på er SUKKER. Sukker er en af de enkeltfaktorer i moderne tid, der har haft størst og direkte negativ indflydelse på vores helbred. Vores krop (organer, kredsløb, fordøjelse osv.) er ikke skabt til at kunne håndtere den enorme mængde af sukker og hurtige kulhydrater, som vi spiser. Vore forfædre har formentlig spist langt under 1 kilo naturligt sukker om året fra lidt vild frugt og honning, men i dag spiser hver dansker i gennemsnit 40 kg tilsat sukker om året. Det svarer til 55 sukkerknalder om dagen pr. person.

Sukker påvirker hele din organisme og især dit immunforsvar negativt. Det du skal stile efter, er et stabilt blodsukkerniveau indenfor normalområdet. Hver gang du spiser noget med sukker eller kulhydrater i, vil du udsætte dit blodsukkerniveau for store udsving. Især mennesker med diabetes har udfordringer med deres blodsukker.

Forhøjet blodsukker hæmmer flere trin i vores vigtige immunforsvar inde i blodbanen, bl.a. immunsystemets evne til at påkalde, guide og aktivere sine immunceller (de hvide blodlegemer) til at angribe f.eks. infektioner.

Har du brug for hjælp til at reducere dit forbrug og behov for sukker? Prøv at kigge med her – det er GRATIS: https://www.facebook.com/groups/1584143418404175/

Du kan også tilmelde dig dette foredrag i september for at få mere viden: https://aftenskole.aof.dk/kurser/Foredrag+og+debat/Debat+og+dialog/4804223/?fbclid=IwAR31fPm4E6VN-IqAQrQOJL0xk8d_DxaY3z7Qg5lWFPnBPxhVJ6So7rCr6Ik

Indlæser Samtale