Når du gerne vil skære ned på kulhydrater og stivelse i maden, så kan det blive lidt af et savn, at du ikke kan få kold kartoffelsalat – især om sommeren. Men her er en super god erstatning, som faktisk i sig selv overgår selve kartoffelsalaten!
Marie Svensson’s ”falsk” kartoffelsalat:
Det skal du bruge til 2 personer:
- · 1 stor squash
- · 1 løg
- · Smør
- · 1 dl creme fraiche
- · 1 dl mayonnaise
- · Salt
- · Purløg, persille eller frisk basilikum.
Sådan gør du:
- · Skær squash i tern og svits dem let i smør, uden at de smatter ud og bliver bløde
- · Hak løget fint og svits let i smør, så der stadig er lidt bid i
- · Stil begge dele på køl
- · Bland eller blend creme fraiche og mayonnaise
- · Smag til med salt
- · Bland det hele godt sammen, når det er kølet ned
- · Drys med hakket purløg, persille eller frisk basilikum.
Tips:
Der skal være ca. dobbelt så meget squash som løg.
Når de svitsede tern af squash og løg er kølet ned, er der lidt stivnet smør på dem. Det gør dem ekstra lækre.
Du kan variere salaten ved at tilføje lidt mozzarella i små tern eller kapers.
Salaten er velegnet til alle kolde som varme kødretter, fisk og grillmad, og den er let at have med i kurven, når du skal i skoven eller til stranden. Kan laves i god tid før servering.
Tak til Marie Svensson for opskriften. Velbekomme.