I disse sære tider er det mere end vigtigt at passe godt på vores helbred, hinanden og vores lokale netværk. Intet er længere, som det plejer at være, og vi kan ikke forudsige ret meget om vores nærmeste fremtid.

Vores helbred har vi selv ansvar for, og vi kan gøre rigtig meget for at styrke og vedligeholde det. En måde at sikre sin krop gode næringsstoffer er ved at spise friske, lokale råvarer, som består af en ingrediens: 1 æg, 1 kylling, 1 steg, 1 hvidkål, 1 kartoffel, 1 løg osv. Du kan være helt sikker på, at hvis du køber noget mad, som er pakket ind i farverig emballage, så er der tilsætninger i, som din krop vil have svært ved at genkende, fordøje og have gavn af. Faktisk indeholder 68% af alle industrifremstillede fødevareprodukter både sukker og kunstige tilsætninger, og 80% har artsfremmede ingredienser i. Uanset om du spiser animalsk, vegetabilsk eller begge dele, så er næringsindholdet og naturligheden det vigtigste, når du vil bevare et godt helbred.

Hvor skal du så skaffe dine råvarer? Det sundeste er naturligvis at producere det selv, men det næstbedste er at hente det fra en lokal producent, hvad enten det er et hobbylandbrug eller en registreret landmand, der lever af og for smålandbruget.

I disse tider med begrænsninger på vores bevægelsesfrihed og dermed også begrænsninger på landmændenes salgsmuligheder, er det mere end vigtigt at støtte op om vores lokale smålandbrug, så de også kan forsyne os fremover: for sundhedens, forsyningssikkerhedens og klimaets skyld. Og så smager friske råvarer direkte fra jorden og stalden altså bare meget bedre.

Læs også mit læserbrev i Berlingske d. 3. maj: https://www.berlingske.dk/laesere/det-er-point-of-no-return-for-dansk-landbrug-og-det-er-godt

Forslag til gårdsalg: http://www.gaardbutiklisten.dk/

Indlæser Samtale