Pasta og lasagne kan ligge virkelig tungt i maven.

Når der også er både bechamelsauce, ost og rasp, så er der sandsynligvis dømt både maverumlen og oppustethed de næste mange timer. Men der er ingen grund til at lade være med at mæske sig i f.eks. lasagne med oksekødsfars eller med lækker pivfrisk fisk, bare fordi man helst vil undgå mavekneb. Det er nemlig et spørgsmål om at skifte nogle af ingredienserne ud med nogle knap så maveprovokerende fødevarer.

Vælg og følg din yndlingsopskrift på lasagne, men udskift:

·       Lasagne/pastaplader med squashskiver

·       Bechamelsauce med tyk fløde evt. pisket op med ricottaost

·       Rasp med sesamfrø og/eller mandelmel

Squashskiverne skærer du helt ensartet på langs med en superskarp ostehøvl. Skiverne lægger du lagvis på kryds og tværs fuldstændig som om, de var pastaplader.

Fløden (evt. ricottablandingen) hælder du på lagvis og til sidst, og du slutter af med at strø med reven ost og sesamfrø/mandelmel.

Ved at udskifte nogle af ingredienserne får du skåret en del af de unødvendige kulhydrater væk og samtidig tilført lidt mere grønt. Og det er stadig en fantastisk lasagne for både børn og voksne! Velbekomme.

Indlæser Samtale