Et lille skridt for mange, men et kæmpestort skridt for fremtidens behandling og forebyggelse af diabetes. Jeg tilslutter mig hermed det efterhånden store jubelkor af influencere, ildsjæle og fagfolk, som i de seneste par uger har hyldet de to toneangivende og centrale diabetesorganisationer, The American Diabetes Association (ADA) og European Association for the Study of Diabetes (EASD) for deres spritnye anbefalinger. De har skrevet LowCarb-diæter ind på deres liste over livsstile, der kan anbefales til Type2Diabetikere

Det er en grundig gennemgang af evidensbaseret videnskab bag behandling og forebyggelse af Type2Diabetes, som er mundet ud i en 33 sider lang anbefaling vedrørende både kost, motion og medicinsk behandling. Nok er den medicinske del lettest at få øje på, men på side 12 og 13 i rapporten bliver kosten angivet som en væsentlig indsats, og der bliver anbefalet flere forslag: Middelhavskost, DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), LowCarb-kost og vegetarkost. Desuden konstaterer organisationerne, at diæterne er billige og uden bivirkninger – se, dét er noget af en positiv udmelding.

Den danske Diabetesforening er lige nu tavs som graven, selvom den burde juble sammen med alle os andre. De burde straks få ændret deres vejledninger til medlemmerne, så de foreslåede diæter og opskrifter bliver baseret på færre kulhydrater.

Uanset hvad Diabetesforeningen gør eller ikke gør, så kan hver enkelt af os heldigvis tage vores egen beslutning om at ændre vores kost. Det gælder for både dig, der er ny diagnosticeret Type2Diabetiker eller dig, der har haft Type2Diabetes i mange år, og som ansvarlig diabetiker er det altid en god ide at have sin læge med på sidelinjen, for der vil ske dramatiske ændringer i behovet for medicin. Nu kan lægen endda med god samvittighed anbefale dig en kost baseret på færre kulhydrater, for det har lægen fået mandat til af de centrale Diabetesorganisationer.

Læs mere her: http://care.diabetesjournals.org/content/diacare/early/2018/09/27/dci18-0033.full.pdf 

Indlæser Samtale