En af mine tidligere kolleger synes, at jeg spiser mærkelig mad. Umiddelbart når man sammenligner vores mad, er der ikke noget, der springer i øjnene som mærkeligt, men begynder man at nærstudere råvarerne, næringsindhold, fordeling og ”naturlighed”, så er der en verden til forskel.

Min kollega spiser konventionel dansk mad, og bl.a. vil hun gerne spare lidt på sukkeret, så hun vælger is, som indeholder sødestoffer i stedet for tilsat sukker f.eks. jordbæris med 7% jordbærsauce.

Ingredienserne i den valgte is er: Vand, fyldemiddel (polydextrose), sødestof (erythritol 7,3%), skummetmælkspulver, vallepulver af mælk, vegetabilsk fedt (kokosolie), jordbær (2,6%), stabilisatorer (natriumcarboxymethylcellulose, guargummi, carrageenan, johannesbrødkernemel), antioxidant (dinatriumphosphat), citrusfibre, modificeret kartoffelstivelse, emulgatorer (mono-og diglycerider af fedtsyrer, mælkesyreestere af mono- og diglycerider af fedtsyrer), aromaer (jordbær, vanillin), naturlig vaniljearoma, fugtighedsbevarende middel (glycerol), farve (rødbede, hyldebærkoncentrat), formalede vaniljebælge, surhedsregulerende midler (citronsyre, trinatriumcitrat), salt, sødestoffer (acesulfamkalium, sucralose, steviol glycosider), aroma.

Min is er hjemmelavet af piskefløde og kokosmælk og med lidt mosede frosne jordbær i.

Hvilken is er mest mærkelig?

Indlæser Samtale