Minus 95 kg, er det muligt?

Svaret er selvfølgelig JA! Med den rigtige kost, passende træning og funktionelle mentale værktøjer kan vi flytte os præcis derhen, hvor vi vil.

My Westerdahl fortalte hudløst ærligt sin historie om sin sundhedsrejse fra en 170 kg topvægt i 2010 indtil nu, hvor hun er lykkedes at slippe af med de 95 kg, samt om den konstante kamp mod sukkeret. En meget bevægende historie og en øjenåbner for, hvor svært mange har det med alt det sukker, der omgiver os hele tiden.

My har været stærkt sukkerafhængig hele livet. Hun har forsøgt at få hjælp ved Vægtvogterne (ti gange), har brugt Nutrilet samt fokuseret på lightprodukter. Intet hjalp hende ned i vægt, og hun følte sig konstant sulten. My magtede ikke at færdiggøre uddannelser og fik af sin læge en prognose på blot 2 år tilbage at leve i.

Ved et tilfælde faldt My over LCHF (LowCarbHighFat), og det gav hende livet og livskvaliteten tilbage. Efter blot ti dage med LCHF kunne hun mærke en forandring. Hun tager én dag af gangen, hvor hun fra morgenstunden beslutter, at hun ikke behøver spise noget sødt. Sukker er farlig for My: én er én for meget, og tusind er aldrig nok.

My præsenterede bl.a. disse pointer:

·       Sukkerafhængighed bør betragtes som en alvorlig og dødelig spiseforstyrrelse og bør behandles som sådan.

·       Sukkerafhængighed er en sygdom og ikke en svag karakter.

·       Hvis forældre giver deres børn dårlig ernæring, kan det sidestilles med omsorgssvigt.

·       Det er ikke svært at droppe sukker – det er svært ikke at begynde igen.

·       Det omgivende indkøbsmiljø, den sociale kultur og fødevareproducenter understøtter sukkerafhængighed.

I dag har My tabt 95 kg ved egen hjælp med LCHF, og hun har uddannet sig til civilingeniør.

My Westerdahls foredrag var inspirerende med en stor portion humor. Hun kan kunsten at afdramatisere tabuiserede emner som overvægt, selvopfattelse og madmisbrug.

 

Foto fra My Westerdahls egen hjemmeside: http://lchfingenjoren.se/

Ovenstående er mit referat af et foredrag fra LCHF Event Säffle 2018.

Indlæser Samtale