Overvejer du også at forsøge dig med autentisk mad? Maries Mad Mission har givet to moderne, helt almindelige kvinder en udfordring, hvor de skal spise autentisk mad i 12 uger. I en serie deler de hudløst ærligt, hvad de oplever – på den måde kan deres erfaringer måske hjælpe dig med at gøre en kostændring lettere. En kostomlægning er selvfølgelig dit eget valg og ansvar. Får du medicin, er det vigtigt også at få autoriseret rådgivning hos din egen læge.

 

Dag 4-7: Udfordringen – moderne kvinder spiser autentisk mad.

Nu er der lys for enden af tunnelen!

Vores testpersoner har været igennem den første uge af deres kostomlægning, men nu begynder ”detox” symptomerne heldigvis at lette.

 

Det har været forfærdeligt! Krop og hjerne har skreget efter kulhydrater, sukker og de gamle madvaner. Både Christina og Louise har haft hovedpine, kvalme og svimmelhed de fleste af dagene. Det har været en hård fase.

Nu er begge heldigvis igennem det værste, og humøret er højt!

 

Hold målet for øje!

Begge kvinder er enige om, at det er vigtigt at fortsætte. De bakker hinanden op, lytter til hinanden og kommer med tips til spændende retter. De hjælper hinanden med at huske på, at de har ændret deres kost, fordi de vil have et bedre helbred og større overskud.

 

Christina har haft nogle dage uden træning, fordi hun har lyttet til sin krops behov for at hvile. Kroppen er ikke helt omstillet til at forbrænde fedt endnu, så Christina tager den med ro og koncentrerer sig om at få tilstrækkeligt med søvn.

 

Louise har opdaget, at hendes håndled faktisk er ved at blive tyndere - også dobbelthagen er ved at blive mindre. Det har givet hende ekstra energi til at fortsætte. Men hun er ved at være rigeligt træt af grøntsager, især fordi det hele tiden er de samme grøntsager, hun får ned i indkøbskurven, når hun er en tur igennem supermarkedet.

 

Husk succesoplevelser og godt humør

Christina og Louise er enige om, at det har været en stor hjælp at kunne se tydelige, fysiske beviser på, at de er på rette vej. De har f.eks. begge lavet en test, der viser indholdet af ketoner i deres urin. Den har vist et rigtig positivt resultat, som har været en sejr i sig selv – kostomlægningen har en effekt på deres forbrænding allerede! Det gode humør har fået et boost ved hver eneste succesoplevelse, og det har givet overskud og energi til at lave de aktiviteter, de plejer at nyde.

 

 

Kostvejlederen fortæller:

Det er vigtigt at stoppe op ind imellem og minde sig selv om, hvorfor det er en god ide at fortsætte. Drømmen og målet skal være tydelig hver eneste dag. Og det er supergodt at lytte til sin krops behov og langsomt lade den vænne sig til, at der er ved at ske en ændring i den mad, den får.

 

Vaner er rigtig svære at ændre. Vores madkultur er forbundet med så meget indbygget hygge, dejlige oplevelser og rutiner, som kan være ekstremt svære at justere på. Især kan det være svært, når udvalget i butikkerne også er indrettet til det gamle spisemønster. Men ting tager tid, og der vil helt sikkert komme nye vaner ind i køkkenet på et tidspunkt.

 

 

Christina og Louises råd til dig:

  1. Succeser er vigtige, så dem skal du samle på
  2. Du skal finde på sjove aktiviteter, så din hverdag kommer til at handle om andet end kostomlægning
  3. Søg inspiration på internettet til nye spændende retter og råvarer
  4. Kast dig ud i at afprøve nye grøntsager – verden er fuld af dem.

Hvem er Christina og Louise?

Vores testpersoner har det til fælles, at det ikke rigtigt fungerer med deres helbred, madvaner og indkøb. De vil begge gerne have en sundere livsstil samt større tilfredshed med egen krop, og især energiniveauet må gerne blive bedre.

Dog har de forskellige livsstile, og skal få deres nye madvaner til at fungere lige netop i deres hverdag. Christina er under uddannelse og fysisk meget aktiv, Louise er arbejdssøgende og lidt dovent anlagt. Christina vil især gerne have et mere stabilt blodsukker, og Louise trænger til mere muskelmasse for at komme ud af kategorien ”tyndfed”. Så nu får de individuel vejledning.

Følg med dag for dag og oplev helt tæt på, hvordan to almindelige unge kvinder under vejledning ændrer deres kostvaner og livsstil.

Læs mere om autentisk mad i spisekammeret her.

Indlæser Samtale