Kerneknæksprød

I dag har jeg givet Danmark et nyt ord: kerneknæksprød. Der er meget få kulhydrater i, og kerneknæksprød kan bruges som alternativ til brød, knækbrød, snacks, chips osv.

Jeg har altid kerneknæksprød i huset. De smager godt, er lette at tage med sig i en lille boks og egner sig supergodt som tilbehør til nærmest alt.

Ingredienser (2 bageplader á 42 x 42 cm):

1 dl hørfrø + 1 dl solsikkekerner malet til mel i en hurtighakker/blender

2 dl solsikkekerner

2 dl sesamfrø

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

2 tsk bagepulver

1-2 tsk salt

1 spsk loppefrøskaller

2 dl vand

1 dl olie

1 pisket æg

Bland det tørre sammen, bland det våde sammen og hæld derefter det våde op i det tørre og rør godt sammen. Lad dejen hvile i mindst 5 min., så den bliver fast og sammenhængende.


Deles i 2 lige dele, som lægges på 2 bageplader med bagepapir. Læg et ekstra stykke bagepapir over dejen, så dejen ikke hænger fast, når du skal rulle den. Dejen rulles ud (max 3 mm tykt), papiret tages af og dejen markeres/trykkes med en kniv i passende stykker f.eks. 6 x 6 cm.


Derefter bages begge plader ved 160 grader i cirka 20 minutter. Byt om på pladerne og skru ned til 150 grader og bag videre i yderligere 20-25 minutter. Pas på at de ikke bliver for mørke.


Kerneknæksprød holder længe - hvis altså man kan holde fingrene fra dem. Velbekomme.

Indlæser Samtale