Kerneknæksprød
I dag har jeg givet Danmark et nyt ord: kerneknæksprød. Der er
meget få kulhydrater i, og kerneknæksprød kan bruges som alternativ til brød,
knækbrød, snacks, chips osv.
Jeg har altid kerneknæksprød i huset. De smager godt, er lette
at tage med sig i en lille boks og egner sig supergodt som tilbehør til nærmest
alt.
Ingredienser (2 bageplader á 42 x 42 cm):
1 dl hørfrø + 1 dl solsikkekerner malet
til mel i en hurtighakker/blender
2 dl solsikkekerner
2 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
2 tsk bagepulver
1-2 tsk salt
1 spsk loppefrøskaller
2 dl vand
1 dl olie
1 pisket æg
Bland det tørre sammen, bland det våde sammen og hæld derefter det våde op i det tørre og rør godt sammen. Lad dejen hvile i mindst 5 min., så den bliver fast og sammenhængende.
Deles i 2 lige dele, som lægges på 2 bageplader med bagepapir. Læg et ekstra stykke bagepapir over dejen, så dejen ikke hænger fast, når du skal rulle den. Dejen rulles ud (max 3 mm tykt), papiret tages af og dejen markeres/trykkes med en kniv i passende stykker f.eks. 6 x 6 cm.
Derefter bages begge plader ved 160 grader i
cirka 20 minutter. Byt om på pladerne og skru ned til 150 grader og bag videre
i yderligere 20-25 minutter. Pas på at de ikke bliver for mørke.
Kerneknæksprød holder længe - hvis altså man kan holde fingrene fra dem. Velbekomme.