Når jeg siger til min nabos teenagesøn, at han skal vælge mad med kun 1 ingrediens, så spørger han mig, om han så kan købe sig en pizza fra fryseren i supermarkedet: 1 pizza = 1 ingrediens? Godt forsøgt min ven, men vend pakken om og se efter, hvor mange ingredienser, der faktisk er i en pizza. Det starter fint med nogle ingredienser, vi kan se et billede af for vores indre øje (hvedemel f.eks.). Men jo længere vi kommer hen i listen af ingredienser, desto sværere bliver det at udtale og forestille sig, for hvordan ser highglucosecornsyrup egentlig ud eller hvad med røgaroma, modificeret stivelse og hydrolyseret vegetabilsk protein?

Vi spiser u-naturlig, artsfremmed mad. Når vores øjne ikke kan genkende maden, hvordan skulle vores fint sammensatte og komplekse krop så kunne genkende maden og få det omsat til den rigtige energi på den rigtige måde. Kroppen kan finde sig i rigtig meget og rigtig længe, men på et tidspunkt efter nogle år med kunstige produkter bliver den svækket eller giver op, og så kommer skavankerne og sygdommene.

Kroppen har brug for autentisk mad, for at kunne trives og vedligeholde sig selv: 1 kylling = 1 ingrediens, 1 æg = 1 ingrediens, 1 blomkål = 1 ingrediens. Kunne du se dem for dig? Næste gang du handler, så køb autentiske og gode råvarer, så du ved, hvad du propper i munden.

Indlæser Samtale