Anmeldelse af bogen ”Anklagen mod Sukker” skrevet af Gary Taubes.

Selv en sukkerafhængig må lægge sig fladt ned!

Denne bog om sukker rammer ind i vores hverdag, kultur og sociale relationer, om vi vil det eller ej. Fra nu af behøver vi aldrig mere være i tvivl om sukkers indflydelse på vores liv: dit, mit og vores allesammens liv.

”Anklagen mod Sukker” er en af den slags bøger, som man er nødt til at forholde sig til og tage fornyet stilling ud fra. Den er en grundig og troværdig gennemgang af historie, kultur, kemi og fysiologi, samt politiske, sociale og psykologiske aspekter af sukker.

Bogen bør være pensum for alle sundhedspersoner såsom læger og sygeplejersker samt for diætister og kostfaglige medarbejdere. Men også patientforeninger og politikere bør have denne væsentlige bog liggende fremme på bordet, når der skal rådgives, vejledes og tages beslutninger om sundhed og kost.

Men ikke mindst kommende og nuværende forældre får en uundværlig baggrundsviden for bedre at kunne navigere i fødevaremiljøet og i sociale relationer, når det gælder deres børns kost og sundhed. Vi bliver dog alle ramt. Vi vil ubønhørligt blive trukket ud af vores tryghedszone, når vi næste gang står foran et valg af tilbehør til den ekstra hygge, vi er så glade for i Danmark. Eller når vi skal forkæle én, vi har kær. Eller bare trøste os selv.

Lad os kalde en spade for en spade: sukker hører ikke hjemme i en sund og nærende kost. Hele baggrunden for vores nuværende globale sygdomssituation bliver fremlagt og underbygget i denne bog. Gary Taubes beskriver ikke tro, men fremlægger fakta, og gør bogen til det væsentligste bidrag i nyere tid til debatten om kost og sundhed. Bogens styrke er især de 68 sidste sider, der med noter, henvisninger og bibliografier underbygger hver eneste forklaring eller argument i anklagen mod et af dette århundredes største trusler mod vores sundhed.

Fedme- og diabetesepidemien i Danmark ligger mig meget på sinde, og det er en del af min mission at bidrage til at knække kurven. Mit fokus er på debat gennem kronikker, debatindlæg, blogs, foredrag mv., hvorigennem jeg forsøger at påvirke myndigheder, politikere og den offentlige mening. ”Anklagen mod Sukker” kommer til at blive et af de væsentligste redskaber i min mission.

Gary Taubes leverer anklagen mod sukker. Nu er det op til den enkelte at dømme. Jeg dømmer livstid.

Bestil den danske oversættelse af bogen direkte og med hurtig levering igennem det danske forlag Direction Books:

http://www.dafolo-online.dk/page5319.aspx?recordid5319=35779.

Indlæser Samtale