Enhver med diabetes ved, at kulhydrater af enhver art påvirker blodsukkeret og dermed også sygdommen diabetes. Alligevel er anbefalingerne til dig med diabetes, at din kost skal bestå mest af kulhydrater. Det er rystende, at Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen stadig mener, at en kost med mange kulhydrater og så lidt fedt som muligt, er den bedste diæt for mennesker med diabetes.

Det er den nye ”Indkøbsguide for mennesker med diabetes”, der blev udgivet i slutningen at februar, der stadig slår fast, at kulhydrater er en vigtig del af kosten. Dette på trods af,

-          at de to toneangivende og centrale diabetesorganisationer The American Diabetes Association (ADA) og European Association for the Study of Diabetes (EASD) sidste år ændrede deres anbefalinger til diabetesramte til at omfatte diæter med reduktion af kulhydrater.

-          at det amerikanske Virta Health viser fantastiske resultater med reduktion af kulhydrater hos diabetesramte,

-          at studier samt forsøg overalt i verden – også i Danmark – viser positive resultater for diabetesramtes helbred, når kulhydrater begrænses i kosten.

-          at tusindvis personlige beretninger fra eks-diabetikere florerer på de sociale medier og i pressen.

Hvis du var allergisk overfor nødder, ville du så spise nødder? Nej, for du ville respektere din krops signaler overfor den fødevare, som kroppen ikke kan tåle. Derfor er det mig en gåde, at danskere med diabetes fortsat bliver anbefalet at spise kulhydrater på trods af, at det lige præcis er kulhydraterne, de ikke kan tåle i længden. Anbefalinger til trods for, at det er en fysiologisk kendsgerning, at ALLE fordøjelige kulhydrater øger blodsukkeret.

Kulhydrater findes i alle kornprodukter, grøntsager og frugt, og de findes i fibre, mere eller mindre optagelige i fordøjelsen. Kulhydrater findes desuden som sukker og stivelse i størstedelen af forarbejdede fødevarer. Der er altså en massiv tilstedeværelse af kulhydrater i størstedelen af de produkter, som er vist i guiden, men kulhydrater bliver ikke nævnt i guiden som noget, en diabetesramt behøver beskæftige sig med. Kulhydrater som gruppe er faktisk helt udeladt i guiden. Denne guide gør mere skade end gavn, og den er klart en ”ommer”.

Se guiden her:

http://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Forebyggelse/2019/Februar/~/media/Images/Indkoebsguide-diabetes-feb-2019/Indk%C3%B8bsguide%202018.pdf

Eller bliv klogere på diabetes og kost her:

https://www.facebook.com/groups/1745709982337920/

Indlæser Samtale