Her er et kostråd, jeg kan være helt enig i!

Jeg ville naturligvis være mere tilfreds, hvis kostrådet lød ”spis ikke sukker”, for kroppen har ikke brug for, at vi spiser sukker. Men som offentlig myndighed kan Fødevarestyrelsen ikke forbyde os at spise en fødevare, som er en accepteret del af fødevareindustrien og danskernes madkultur. Men den dag sukker bliver minimeret i vores fødevarer, fordi helbredskonsekvenserne af det store forbrug er blevet indiskutable, så vil kostrådet enten ikke være nødvendigt, eller det vil være ”spis ikke sukker”.

Når det nu SKAL være, så er vejledningen alt for upræcis. ”De fleste kan med fordel halvere forbruget af slik, sodavand, saft, is og kager” fortæller dig ikke, hvor meget du så kan spise. Det halve af 2 kg om dagen er stadig 1 kg for meget. Rådene bliver mere præcise, når de anbefaler ”Drik maks. en halv liter sodavand, saft eller energidrik om ugen”. Det er fint, og jeg er sikker på, at du allerede nu har regnet ud, hvor meget du overskrider det råd. ”Køb ikke slik, kager og sodavand til lager. Når du har søde sager inden for rækkevidde, fristes du til at spise for meget af dem.” Hvor er det klogt sagt!

 

Min anbefaling er, at du slet ikke spiser sukker. Sukker er i alle former et unødvendigt kulhydrat at spise. Sukker stimulerer kroppen til at oplagre kropsfedt og øger desuden trangen til både at overspise og at spise mere sødt. Desuden er sukker afhængighedsskabende på linje med alkohol og kokain. Hvad kan du selv gøre? Tilbered selv din mad af oprindelige, autentiske råvarer, for så kan du selv styre mængde og indhold.

 

Er du interesseret i at vide mere om sukkerafhængighed, kan du netop fra i dag og ugen ud (uge 5) deltage i en gratis online konference i USA med over 25 kendte forskere, eksperter og tidligere sukkerafhængige. Det foregår på engelsk. Den gratis version giver dig 24 timer til at høre 4 indlæg. Hvis du vil have fri adgang til indlæggene uden tidsbegrænsning, koster det 97$. Læs mere eller tilmeld dig her: https://kicksugarsummit.com/

 

Indlæser Samtale