LCHF (LowCarbHighFat - eller mere moderne LowCarbHealthyFat) og Paleo storsælger nok ikke mere, når man blot måler succesen i udgivelse af bøger, opskrifter eller slankeprogrammer, men det er ikke det samme som at sige, at LCHF og Paleo er yt – tværtimod. Disse to kostretninger er tydeligvis blevet en fuldstændig normal, anvendelig og fornuftig del af mange danskeres hverdag, et kostvalg som er enten striks, moderat eller blandet LCHF/Paleo.

At disse kostvalg er blevet så almindelige, kan ses på antallet af LCHF/Paleo-grupper på Face Book samt mængden af følgere på disse grupper. Især har Face Book grupper, som er målrettet diabetikere og overvægtige, et stort fokus på netop LowCarb. Også udbyderne af måltidskasser har en stor mængde faste aftagere af LowCarb, Keto og Paleo kasser, og hvis der ikke var afsætning, ville de hurtigt blive taget af sortimentet.

Et andet sted, hvor det er tydeligt, at især LowCarb er populært og anerkendt i hverdagen, er når man læser artikler og madopskrifter i diverse ugeblade, helseblade eller i supermarkedkædernes forbruger- og reklameblade. Her er særligt stort fokus på gode autentiske råvarer med masser af grøntsager, naturlige animalske produkter med gode fedtstoffer og et minimum af kulhydrater. En mærkbar og synlig ændring fra for blot tyve år siden.

Det er glædeligt, at menneskets oprindelige kost er ved at blive så naturlig en del af det danske madvalg, at man næsten er holdt op med at ”hype” den eller kalde den ekstrem. Også overvægtige har opdaget, at kosten giver et sundt vægttab, og ikke mindst at vægttabet holder i længden. Befolkningen og trendsætterne er som vanligt langt fremme i skoene. Nu mangler vi blot at få politikere, embedsfolk og institutioner til at anerkende ”verdens ældste modediæt” som den sundeste og mest naturlige kost. Først da kan vi bane vejen for at knække sygdoms- og fedmekurven i hele den danske befolkning.

Indlæser Samtale