Jeg fik en udfordring af en af mine venner:
Lav noget alternativt julesnolder uden sukker! De efterfølgende dage blev der eksperimenteret i køkkenet, og her får du en let og sjov lille opskrift på noget, man kunne kalde ”vingummi a la carte”.
Det skal du bruge:
- Husblas
- Koncentreret frugtsaft uden tilsat sukker (helst af bær)
- Vand
- Evt. fyld (frosne eller friske bær, chokoladestykker o.lign.)
- Små konfektforme eller isterningforme
Sådan gør du:
- Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
- Bland koncentreret frugtsaft og vand til en lidt stærk saft, så du har ca. 1 dl.
- Opvarm saften.
- Afdryp de 3 blade husblas for vand og rør/pisk dem enkeltvis i den varme saft, undgå klumper.
- Hæld væsken op i formene næsten helt til kanten.
- Inden væsken stivner helt i formene, lægges lidt fyld i.
- Stil formene i fryseren. Efter nogle timer, kan vingummierne let trykkes ud af formene.
Opbevares i køleskab i højst en uge.
Alternative tips: i stedet for frugtsaft kan du benytte stærk te, kaffe, macha, kakao, kombucha eller anden væske.
Vingummierne er lette at lave, og der er uanede muligheder for variation - børnene kan også være med.
På billedet ser du vingummier af: rå hindbærsaft (hjemmelavet af sommerens hindbær, uden sukker) med gojibær, blåbær eller chokoladestykker i, Earl Grey te med citronskal i, citronsaft med citronskal i.
Indlæser Samtale