Jeg fik en udfordring af en af mine venner:

Lav noget alternativt julesnolder uden sukker! De efterfølgende dage blev der eksperimenteret i køkkenet, og her får du en let og sjov lille opskrift på noget, man kunne kalde ”vingummi a la carte”.

Det skal du bruge:

  1. Husblas
  2. Koncentreret frugtsaft uden tilsat sukker (helst af bær)
  3. Vand
  4. Evt. fyld (frosne eller friske bær, chokoladestykker o.lign.)
  5. Små konfektforme eller isterningforme

Sådan gør du:

  1. Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  2. Bland koncentreret frugtsaft og vand til en lidt stærk saft, så du har ca. 1 dl.
  3. Opvarm saften.
  4. Afdryp de 3 blade husblas for vand og rør/pisk dem enkeltvis i den varme saft, undgå klumper.
  5. Hæld væsken op i formene næsten helt til kanten.
  6. Inden væsken stivner helt i formene, lægges lidt fyld i.
  7. Stil formene i fryseren. Efter nogle timer, kan vingummierne let trykkes ud af formene.

Opbevares i køleskab i højst en uge.

Alternative tips: i stedet for frugtsaft kan du benytte stærk te, kaffe, macha, kakao, kombucha eller anden væske.

Vingummierne er lette at lave, og der er uanede muligheder for variation - børnene kan også være med.

På billedet ser du vingummier af: rå hindbærsaft (hjemmelavet af sommerens hindbær, uden sukker) med gojibær, blåbær eller chokoladestykker i, Earl Grey te med citronskal i, citronsaft med citronskal i.

 

Indlæser Samtale