Uanset hvad det hedder, så kan du fikse din T2-diabetes og
få styr på din vægt ved at spise det. Når folk spørger mig om det bedste råd
til en sundere kost, så siger jeg: spis autentisk mad. Fordi autentisk mad er
den kost, du fra naturens side er skabt til at spise, og så enkelt er det rent
faktisk. Ordet ”whole food” henviser til hele råvaren i sin mest
naturlige form. Autentisk betyder iflg. Den Danske Ordbog "som er
forekommet i virkeligheden eller forekommer i sin originale, naturlige eller
ubearbejdede form". Så mon ikke vi kan lande på, at ”whole food” stort set
er det samme som autentisk mad!
Og hvordan kan det så hjælpe mod T2-diabetes og overvægt?
Det kan det, fordi autentisk mad bl.a. ikke består af alle de industrifremstillede
produkter med tilsætninger af bl.a. artsfremmede kemikalier, sukker og salt. Desuden
skal du huske, at fødevarer såsom forædlede kornprodukter, majs- og
sojaprodukter samt gruppen af stivelsesholdige fødevarer heller ikke går ind
under kategorien ”autentisk”. De er nemlig blevet opfundet for nylig, hvis du
ser det hele med evolutionens briller på. Autentisk mad er alle animalske
produkter (også fra havet), oprindelige grøntsager og uforædlet bær/frugt. Den
eneste forarbejdning, der sker med fødevarerne, er den, du selv er herre over.
Du bestemmer, om de skal koges, steges eller spises rå, om de skal hakkes,
skives, moses eller mikses, om der skal være mere af det ene eller det andet.
Og du bestemmer selv, hvordan det skal smage.
Din krop bliver i længden syg af at spise mad, der ikke er autentisk og især de varer, der er fyldt med kulhydrater, stivelse og sukker. Det er kulhydrater, stivelse og sukker, der i bund og grund i de fleste tilfælde forårsager T2-diabetes og overvægt. Fjern kulhydraterne og du vil langsomt men sikkert få styr på din T2-diabetes og kropsvægt. Men husk at det er utrolig vigtigt at informere din læge om ændringer i din kost – især hvis du får insulin. Tager du ikke insulin eller anden medicin, kan du bare gå i gang, og du behøver hverken tælle kalorier eller veje din mad.
Er du i tvivl om noget, så skriv dit spørgsmål her. Du kan også få hjælp her på min hjemmeside eller kontakte mig på en mail.